Tetszett a cikk?

Regionális logisztikai központ létesítését is tervezi Magyarországon a Subway, ha az adózási környezet ezt lehetővé teszi – tudtuk meg John D. Holmestól, a magyarországi üzletfejlesztést vezető Székelyföld Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől. A világ legnagyobb szendvicsétterem-hálózata szombaton nyitja harmadik, három hét múlva a negyedik magyarországi egységét.

A Móricz Zsigmond körtéren elkészült 90 négyzetméteres Subway-egységet egy magyar–amerikai franchise-partner vezeti majd, a hónap végén a Mammut bevásárlóközpontban nyíló 80 négyzetméterest pedig egy tisztán magyar tulajdonú vállalkozás szeretné felfuttatni - írja a Világgazdaság.

A Székelyföld Kft. ügyvezetője nem feltétlenül a gyorsaságra törekszik az itteni hálózat kiépítésénél, de azt feltétlenül szeretné elérni, hogy a Subway globális jelenlétére jellemzően mindenütt, ahol ott van a legnagyobb versenytársnak tekintett McDonald’s, a Subway legalább 10 százalékkal gyorsabban fejlődjön.

Magyarországon tíz éven belül 48 budapesti és 86 vidéki egységet szeretnének kiépíteni úgy, hogy 2007 végére a fővárosban 20, vidéken 15-20 étterem működjön. Várhatóan már az idén lesz üzlet Debrecenben, Szegeden, Győrben és nagyon valószínű, hogy Szolnokon és Nyíregyházán is. Továbbra is sok vállalkozó, illetve vállalat érdeklődik, az eddig megkötött kilenc szerződés esetén hármat egyetlen vállalkozóval írtak alá.

A beszállítói rendszeren egyelőre nem változtatnak, mivel a főbb alapanyagokat hozó kamion megbízhatóan közlekedik Hamburg és Budapest között. A kenyeret a közeljövőben is Horvátországból hozzák, de mihamarabb szeretnének magyar partnereket találni. A bővülő hálózatot ugyanakkor csak egy olyan logisztikai központ tudná jól kiszolgálni, amely a későbbiekben a környező országokat is ellátná. Ezért már vizsgálják egy ilyen magyarországi központ létesítésének költségeit – közölte az ügyvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás