szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Auchan Magyarország Kft. vezetője levélben kérte fel Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, hogy ültesse közös asztalhoz a magyar tejtermelők, a tejterméktanács, a tejfeldolgozók és felvásárlók, az áruházláncok, és a kormány illetékeseit, hogy közösen rendezzék a hazai tejpiacon jelentkező problémákat.

A kereskedelmi társaság szerint a magyar tejtermelők valós problémái sürgős és közös figyelmet igényelnek. A közleményben ugyanakkor megjegyzik: a piaci anomáliákat nem lehet egyoldalúan a hazai áruházláncok nyakába varrni, és a magyar gazdák rossz kapukon döngetnek, amikor az áruházakat vonják felelősségre gondjaikért.

Az Auchan közleményében rögzíti: a társaság alapérdeke, hogy a magyar gazdák versenyképes, stabil, megfelelő jövedelmi körülmények közt folytassák gazdasági tevékenységüket.

„Elkötelezettek vagyunk a magyar gazdaság dinamikus fejlődése mellett. Tudatos beszerzési politikánk következtében az Auchan élelmiszerkínálatának 95 százaléka hazai termelőktől származik. Ennek fenntartásában vagyunk érdekeltek és ezért kérjük a sürgős egyeztetést” - nyilatkozta Jean Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Két Auchanban is problémás húst találtak

Pénteken az Auchan két áruházában is találtak problémás termékeket. Óbudán rosszul cimkéztek fel húskészítményeket, a dunakeszi áruházban pedig több mint egy mázsa rossz minőségű csirkét zároltattak az ellenőrök.

MTI Gazdaság

Tiltakoznak a Tesco és az Auchan dinnyeakciói ellen

A Tesco és az Auchan áruházláncok görögdinnye kiárusítási akciója ellen tiltakoznak a termelők - mondta kedden Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

hvg.hu Itthon

Egyre több tejet iszunk

A magyar lakosság 83 százaléka kifejezetten szereti a tejet és hetente több, mint négy alkalommal fogyasztja is. Azt pedig, hogy mennyit fogyasztunk belőle, több tényező is befolyásolja, mint például az, hogy milyen a csomagolása, mennyibe kerül, vagy például meddig eltartható - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felméréséből.

MTI Gazdaság

Elégedettek a tejtermelők a külföldi tej kitiltása miatt

A külföldi 2,8 százalékos zsírtartalmú tej kitiltásával a magyar piacról mintegy 200 millió literes piaci szegmenst sikerült megvédeni - mondta Kiss Pál István, a Friesland Foods Közép-Európa elnök-vezérigazgatója, a Tej Terméktanács elnökségi tagja.

MTI Itthon

Tüntetnek a tejtermelők a dömpingárak ellen

A dömpingárak ellen demonstrálnak Csongrád, Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megyei tejtermelők két fővároshoz közeli Auchan áruház előtt - közölte kedden Istvánfalvi Miklós, a Pusztavámi Tejszövetkezet Rt. elnöke.

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől