szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hosszú idő óta először jelentett be komoly fejlesztési tervet az olasz Fiat: a csoport a következő három évben 20 új modellt tervez piacra dobni.

A fejlesztésekre 10 milliárd eurót szán a cég - jelentette be szerdán Sergio Marchionne vezérigazgató. A Fiat, a Lancia, az Alfa Romeo, valamint a haszonjárművek körében 20 új modellel jön ki a cég, s 23 modellt terveznek feljavítani. Így 2007-ben újraindítják a FIAT 500-asok korszerűsített változatának a gyártását a lengyelországi Tychyben lévő gyárban.

A beruházást egyebek mellett az teszi lehetővé, hogy a vállalatcsoport a szigorú költségtakarékossági programnak köszönhetően kezd kilábalni a fennállása óta legsúlyosabb válságából.

A csoport nyereséges lett az év második negyedében is: az adózott eredmény 217 millió eurót tett ki, az egy évvel korábbi, 246 millió eurós veszteség helyett. Ez egyebek mellet annak köszönhető, hogy az autóipari üzletágban a vártnál jobban csökkent a veszteség: 88 millió euróra az egy évvel korábbi 238 millióról. Elemzők 144 millió euróra számítottak.

A társaság a tavalyi évet veszteséggel zárta, az idei első negyedben azonban már nyereséget könyvelhetett el: 293 millió eurót egy évvel korábbi 392 millió eurós veszteség után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Lezárult a Fiat és a General Motors vitája

Az olasz média értesülései szerint megegyezésre jutott a Fiat és a General Motors a Fiat saját részvényeire szóló eladási opciójának megváltásában. A GM készségét fejezte ki 1,5 milliárd dollár kifizetésére a Fiatnak, ha az eltekint opciójának lehívásától. Az értesülést sem a Fiat, sem a GM nem kommentálta.

Hét nap

UTÓDLÁS A FIATNÁL

Az 56 éves Luca Cordero di Montezemolót - a Ferrari és az olasz vállalkozói szövetség (Confindustria) elnökét -...

MTI Gazdaság

Jót tett FIAT-nak a GM-től való válás

Az olasz FIAT művek 3,69 százalékkal drágult a milánói értéktőzsdén hétfő délelőtt, 6,15 euróra a pénteki, 5,93 eurós záróról, arra a hírre, hogy vasárnap sikerült megállapodni a válásban az amerikai General Motors autógyártól.

MTI Gazdaság

A Maserati visszatér a Fiathoz

Az olasz Maserati autógyár elhagyja anyavállalatát, a Ferrari autógyárat és visszatér a Fiat, a Ferrari anyavállalatának ellenőrzése alá. A művelet célja egy új luxus autók gyártására szakosodott márka megalapítása.

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken