szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdte működését a mobiltelefonokat gyártó BenQ Mobile Magyarországon, a társaság a Siemens mobilüzletágát vette át.

Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet-európai központjának ügyvezető igazgatója azt mondta: a Siemens az idén októberben adta el mobil üzletágát a tajvani cégnek, s most a BenQ Mobile-ben 2,5 százalékos részesedése van.

A tajvani elektronikai anyavállalathoz tartozó müncheni székhelyű BenQ Mobile a vezeték nélküli mobil kommunikációs eszközök egyik vezető gyártója és forgalmazója, s a vásárlástól számítva 18 hónapig jogosult a Siemens márkanév önálló használatára.

A kutatás-fejlesztéssel is foglalkozó BenQ Mobile tavalyi árbevétele meghaladta az 5,6 milliárd eurót, s világszerte 7 ezer embert foglalkoztat. A Gartner Dataquest adatai szerint félévkor a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék volt a világon, s ezzel a hatodik legnagyobb mobiltelefon-gyártó volt.

A cégnek, a Siemenssel együtt számolva a kelet-közép-európai térségben átlagosan 25 százalékos részesedése van, s ezzel második akar lenni a piacon. Magyarország a részesedés 9-10 százalék körüli, amit tartani szeretne az új társaság is.

Az ügyvezető szerint a társaság a közép-kelet-európai térséghez tartozó 17 országban folytatandó tevékenység koordinálására létrehozta bécsi központját, ahonnan egy több mint 100 millió lakosú térséget irányítanak.

Tárkányi Tamás magyarországi fióktelep-vezető szerint a két márka hosszú távon egybeolvad, és 2006 tavaszán bemutatják az egyesített, BenQ-Siemens márkanevű termékeket. A közös nevet 5 évig használhatja a mobilcég. Kérdésekre válaszolva elhangzott: az elvárás az, hogy a régióban és Magyarországon 2006 végére nyereséges legyen a BenQ Mobile.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Vevőt keres mobilrészlegére a Siemens

A német Siemens mobiltelefonokat gyártó részlegének eladásáról tárgyalt az amerikai Motorola céggel - értesült a Frankfurter Allgeimene Zeitung. A lap szerint az amerikai fél berekesztette ezeket a tárgyalásokat, jóllehet közel álltak a megegyezéshez.

eurohirek.hu Gazdaság

Leállhat a mobilgyártással a Siemens

Hírek szerint megszületett a döntés arról, hogy a Siemens - legalább részben - eladja veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágát. Egyes források azt is tudni vélik, hogy a kínai Ningbo Bird gyártócég a vevő.

Pikszisbe be, pikszisből ki: bankárok feszültek egymásnak a Balatonnál

Pikszisbe be, pikszisből ki: bankárok feszültek egymásnak a Balatonnál

Olasz gazda vihette át a koronavírust Lodi megyébe

Olasz gazda vihette át a koronavírust Lodi megyébe

Koronavírus: már magyar fertőzött is van  - percről percre tudósítás

Koronavírus: már magyar fertőzött is van - percről percre tudósítás