szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Üzemet épít a járműiparban érdekelt németországi Heiche cégcsoport Sátoraljaújhelyen. A beruházás száz új munkahelyet teremt jövőre.

A Heiche-csoport az autóipar és gépipar beszállítói közé tartozik, elsősorban fém felületkezelést végez. Az ötmillió eurós beruházás egy éven belül közel 60 új munkahelyet teremt a térségben.

A gyár helyszínéül azért választották a zempléni várost, mert a szlovák határ mentén fekszik, ugyanakkor könnyen megközelíthető Románia is. Az új cég jól illeszkedik a térségben korábban elindított Kárpátok Beszállítói Klaszter programhoz. A gazdasági kezdeményezés a magyar–szlovák–ukrán hármashatár menti régióban tervezett, évi 1,2 millió autó gyártásához szükséges beszállítói feladatokra alakult. A sátoraljaújhelyi üzem a hatvan saját dolgozó mellett a szolgáltató, beszállítói társaságokkal együtt több mint száz embernek ad majd munkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tizenkétmilliárdos egészségügyi beruházás Debrecenben

Megkezdődött Magyarország történetének legnagyobb, az Európai Unió által támogatott, Auguszta-programnak nevezett egészségügyi beruházása Debrecenben. A teljes áron 12,12 milliárd forintba kerülő beruházáshoz 9 milliárd forintot az EU, 1,71 milliárd forintot a központi költségvetés, 1,3 milliárd forintot pedig az egyetem saját forrásként biztosított.

Gazdaság

Kóka titokban tárgyal a Hankook beruházásáról

Japán útjáról nem egyenesen Budapestre tér vissza jövő hétfőn Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, hanem titokban ellátogat a dél-koreai fővárosba, ahol a Hankook vezetőivel egyeztet az abroncsgyártó tervezett félmilliárd eurós nagyberuházásáról.

MTI Karrier

Tanulmány készült a beruházás és a foglalkoztatás kapcsolatáról

Elsősorban a zöldmezős beruházásoknak van foglalkoztatás bővítő hatásuk, az 1995 és 2000 közötti időszakban például évente mintegy 20 ezerrel bővült ilyen fejlesztések alapján a feldolgozóipari létszám - állapítja meg a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén olvasható foglalkoztatáspolitikai elemzés.

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Újabb vidéki településen próbálkoznak a kulturális élet átszabásával

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak