szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Távozik posztjáról Hárskuti János, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. (BA) vezérigazgatója.

A BA szerdai közleménye szerint "a privatizáció lezárult, miután múlt héten aláírták a Budapest Airport privatizációs szerződését, így Hárskuti mandátuma is lejárt." Hárskuti János 2003 nyarán érkezett a céghez azzal a feladattal, hogy felkészítse a társaságot a sikeres magánosításra. Vezetése alatt kiemelkedően nőtt a Budapest Airport árbevétele és jövedelmezősége. Tavaly a társaság fennállásának legnagyobb összegű osztalék-befizetését teljesítette a költségvetésnek.

A korábbi tájékoztatás szerint a 2004. évi adózott nyereségből fizetett osztalék meghaladta a 10 milliárd forintot. Saját erőből megkezdődtek a régen esedékes, a forgalombővülés által szükségessé vált fejlesztések - írta a BA közleménye - hozzátéve, hogy Hárskuti János vezetése alatt állt üzembe újra a ferihegyi repülőtér 1–es terminálja.

A 8,02 milliárd forint jegyzett tőkéjű Budapest Airport Rt. részvényeinek 75 százalék mínusz egy szavazat tulajdoni hányadát, és néhány ingó eszközt vásárolt meg a brit BAA International a vasárnap aláírt szerződés alapján. Ugyanakkor megkapta a repülőtér 75 évre szóló üzemeltetési jogát is, amiért a részvény- és eszközvásárlással együtt 464,56 milliárd forintot fizet a brit cég. Az ügylet zárása, azaz a pénz átutalása a korábbi tájékoztatás szerint várhatóan december 23-ig megtörténik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Budapest Airport-privatizáció: aláírták a szerződést

Aláírták a szerződést a brit BAA International Ltd.-vel a Budapest Airport Rt. 75 százalék mínusz egy szavazatnyi tulajdoni hányadának eladásáról - jelentette be Mészáros Tamás, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) igazgatóságának elnöke. A brit repülőtér-üzemeltető társaság 75 évre kapta meg a repülőtér üzemeltetési jogát. A BAA a részvénycsomagért és a vagyonkezelési megállapodásért 464,5 milliárd forintot fizet. A tranzakció pénzügyi zárásának tervezett időpontja december 23., ekkor kerülhet sor a tranzakció ellenértékének megfizetésére is.

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják