szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel egymilliárd forint nyereséggel, 6,7 millió euróért értékesítette a Pannonplast Rt. a Polifoam Kft.-ben lévő 51 százalékos üzletrészét.

A műanyagipari cég kedden a BÉT honlapján jelentette be, hogy a pénzügyi befektetésként kezelt Polifoam kisebbségi tulajdonosa, a német Trocellen GmbH a vevő. A közel egy milliárd forint nyereséget a Pannonplast csoport a negyedik negyedévben számolja el. A tranzakció zárása 2006 március végéig várható a versenyhivatali engedélyek beszerzésétől függően.

A Pannonplast vezetése már augusztusban, az első félévi gyorsjelentés kapcsán kilátásba helyezte az üzletrész eladását. A cég már korábban közölte, hogy a pénzügyi befektetésként kezelt portfolió egyes elemeinek eladása a megfelelő vételártól függ. 

A műanyagipari cégcsoport novemberben adta el az irodaházát és a hozzá tartozó nagytétényi földingatlant. Akkor a társaság azt közölte, hogy az értékesítésből befolyó bevétel 100 millió forinttal csökkenti a konszolidált veszteséget. December közepén a Pannonplast Műszaki Műanyag Rt. leányvállalat székesfehérvári gyárának eszközeit adta el a Pannonplast, de annak egyszeri veszteségét 430 millió forintra becsülte a társaság. Ezt a veszteséget szintén a negyedik negyedévben könyvelik el. 

A Pannonplast az év első háromnegyedévét, a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint, konszolidáltan 237 millió forint veszteséggel zárta. Éves szinten a cég menedzsmentje a múlt évi 1,83 milliárd forint veszteség negyedét várja - közölte Gyimóthy Dénes pénzügyi igazgató november közepén a háromnegyedéves gyorsjelentésről szóló sajtóbeszélgetésen.

A Pannonpalst részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A papír az utolsó kereskedési napot pénteken 1861 forinton zárta, ami három forint drágulást jelent az előző záróárhoz képest. A részvény forgalma pénteken elérte a 154 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a Pannonplast részvényei 1110 és 1880 forint között forogtak.

A BÉT vezérigazgatója - a Pannonplast kérésére - kedden 11.17 perctől 14 óráig felfüggesztette a Pannonplast részvényekben a kereskedést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Üzembezárás a Pannonplastnál

A Pannonplast csoporthoz tartozó Moldin Kft. szombathelyi gyárának bezárásáról döntött a Pannonplast igazgatósága. A cég 230 alkalmazottat bocsát el.

MTI Gazdaság

Hárommilliárdos Pannonplast-megrendelés

A Pannunion Kft, a Pannonplast csoport tagvállalata egy vezető nemzetközi tejipari társasággal kötött üzletet. A cég az év második felében megközelítőleg 400 milliós árbevételre fog szert tenni.

Gazdaság

Pannonplast: egymilliárdos veszteség az első félévben

A Pannonplast-csoport mínusz 1,009 milliárd forint nettó eredményt könyvelt el az idén az első félévben, szemben az egy évvel korábbi mínusz 917 millió forinttal - tette közzé a társaság a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált gyorsjelentésében szombaton.

MTI Gazdaság

A Pannonplast eladta Pannonpipe-részesedését

A Pannonplast Rt. értékesítette a Pannonpipe Kft.-ben lévő 50 százalékos üzletrészét. A vevő a társtulajdonos Pipelife International GmbH, amely a világ egyik vezető műanyagcső és -idom gyártója, központja Bécsben van. A vételárat augusztus 4-én átutalta a vevő.

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost