szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,92 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 21 738,66 ponton zárt. Az előző napokhoz képest mérséklődött a forgalom, a részvénypiacon 13,70 milliárd forint értékben születtek üzletek.

A vezető részvények ára az előző napi záráshoz viszonyítva vegyesen mozgott. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX értéke 22,10 ponttal, 1,22 százalékkal 1 826,60 pontra emelkedett. 

A magyar piacon az előző napokban tapasztalt gyors emelkedés lassult. Így a BÉT-en az árfolyamok lényegében együtt mozogtak a jelentős nyugati részvénypiacok árfolyamaival - mondta Bereczk Zoltán, az Erste Bank Befektetési (Magyarország) Rt. üzletkötője. 

A pozitív zárás ellenére napközben a BUX értéke többször is a szerdai záróérték alá csökkent, amit az üzletkötő egyértelműen korrekciós tendenciának minősített. Szerinte a korrekciós trend alól csak a Magyar Telekom papírjai jelentettek kivételt. 

Bereczk Zoltán úgy véli, a hét utolsó kereskedési napján és a jövő hét elején is az enyhén emelkedő árfolyamok jellemzik majd a kereskedést a BÉT-en.

A Mol-részvények ára 210 forinttal, 1,0 százalékkal 20 690 forintra csökkent, az olajrészvény forgalma valamivel meghaladta a 2,9 milliárd forintot. Az OTP-részvényekkel 5,26 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 21 forinttal, 0,29 százalékkal 7284 forintra emelkedett.

A Magyar Telekom papírok 35 forinttal, 3,52 százalékkal drágultak, 1030 forintot értek záráskor, forgalmuk 1,31 milliárd forint volt. A Richter 39 755 forinton zárta a kereskedést, az előző naphoz képest 245 forinttal, 0,61 százalékkal csökkent az árfolyama, forgalma pedig 2,35 milliárd forintot tett ki. 

Az Egis árfolyama záráskor 23 000 forint volt, 190 forinttal, 0,83 százalékkal több, mint szerdán. A közepes papírok közül 1,63 százalékkal csökkent a BorsodChem, 2410 forinton zárta a kereskedést. Az FHB árfolyama 5,45 százalékkal 1450 forintra nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: erősödtek a vezető részvények

A budapesti tőzsde történetének legnagyobb forgalma zajlott csütörtökön - mondta Farkas Róbert, a Takarékbank kereskedési igazgatója a Mol 146 milliárd forintot meghaladó átkötésére utalva.

hvg.hu Gazdaság

Kétszeresen túljegyezték a BÉT újoncának papírjait

Sikeres volt a Budapesti Értéktőzsdén az Állami Nyomda Rt. részvényeinek zártkörű és nyilvános értékesítése - olvasható a forgalmazó Concorde Értékpapír Rt. közleményében. A tranzakció során a papírok tőzsdére bevezetett részvénysorozatának 65 százalékát értékesítették 5600 forintos árfolyamon.

MTI Gazdaság

BÉT: gyengült az index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,83 pontos eséssel, 20967,00 ponton zárt csütörtökön, a szerdai záráshoz képest ez 0,50 százalékos csökkenés. A részvénypiac forgalma 22,96 milliárd forintot tett ki.

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI