szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A részvénypiac forgalma kedden meghaladta a 25 milliárd forintot, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva. Kedd délelőtt a Richter és az Egis ismét történelmi csúcsot ért el.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,48 pontos csökkenéssel, 22 363,59 ponton zárt kedden, ez az előző napi záráshoz képest 0,53 százalékos gyengülés.
 
Csáky Attila, a HVB Bank Rt. üzletkötője szerint korrekciós nap volt a keddi. Úgy véli, hogy ismét "friss pénzek" érkeztek elsősorban külföldi befektetőktől, de nem csak a magyar piacra, hanem az egész közép-kelet-európai régióba.

A kisebb papírok közül az üzletkötő kiemelte a Nabit és a Humetet, amelyek az elmúlt napokban naponta a napi maximum szinten, 20 százalék körül erősödtek. A keddi kereskedést mindkét részvény 20 százalék körüli gyengüléssel fejezte be. Így a Nabi 2006-ban 170 százalékot, míg a Humet 220 százalékot erősödött.

A szakértő szerdán +/- 1 százalékos változást vár. A Richter 3,48 milliárd forintos forgalomban 42 350 forinton fejezte be a kereskedést, ez 355 forinttal, 0,85 százalékkal magasabb a hétfői zárásnál. Napközben a gyógyszeripari papírért 42 500 forintos rekord szinten is született üzlet.

Az OTP-papírok ára 5 forinttal, 0,07 százalékkal 7615 forintra csökkent, forgalma csaknem 11 milliárd forint volt. A Mol 6,64 milliárd forintos forgalom mellett 155 forintot, 0,73 százalékot esett, 21 125 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom részvényei 30 forinttal, 2,91 százalékkal 1000 forintra gyengültek, forgalmuk 1,07 milliárd forint volt.

Az Egis napközben elérte a 24 900 forintos történelmi csúcsát, a kereskedést azonban 24 800 forinton fejezte be, ez 450 forintos, 1,85 százalékos erősödés a hétfői záráshoz képest. A gyógyszeripari részvény forgalma 320,176 millió forint volt. A BUMIX 6,35 pontos emelkedéssel 1 894,08 ponton zárt kedden, ami 0,34 százalékos erősödés a hétfői záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: a Mol és az OTP húzta a piacot

Napi maximumon zárt a BUX, a viszonylag jelentős, egy százalékot meghaladó emelkedésnek azonban nem volt különösebb oka, nem voltak hírek a piacon - mondta Szatmári Tamás, a Takarékbank Rt. üzletkötője.

MTI Gazdaság

BÉT: erősödtek a vezető részvények

A budapesti tőzsde történetének legnagyobb forgalma zajlott csütörtökön - mondta Farkas Róbert, a Takarékbank kereskedési igazgatója a Mol 146 milliárd forintot meghaladó átkötésére utalva.

MTI Gazdaság

BÉT: gyenge forgalom mellett erősödött a Magyar Telekom

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,92 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 21 738,66 ponton zárt. Az előző napokhoz képest mérséklődött a forgalom, a részvénypiacon 13,70 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle