szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A papírpénzek új generációjának megtervezését pályázat keretében írta ki a Svájci Nemzeti Bank 2005 elején. Tekintse meg Ön is a befutó művész alkotásait galériánkban.

Nézzen formabontó
bankjegyeket (galéria)
A meghívásos versenyre tizenkét grafikust neveztek be a tavalyi esztendő elején. Az új bankó tervezése során a „Svájc nyitott a világra” mottót kellett észben tartani.

A zsűri 2005 novemberében ült össze, hogy kiválasszák a legjobban sikerült pályaműveket, amelyeket november 23-án mutattak be Bernben.

Az első helyezett a zürichi Martin Krebs lett, az ő munkáit megtekinthetik galériánkban is. A második helyre holtversenyben Manuela Pfrundert és Martin Woodtlit találta érdemesnek a döntőbizottság. A 12 tagú mezőnyből egy embernek vissza kellett lépnie. A többiek pályaműveit a Svájci Nemzeti Bank hivatalos weboldalán tették közzé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Drágulnak a svájci frankban felvett lakáshitelek

A negyed százalékpontos svájci kamatemelést követően hosszabb távon drágulnak a svájci frankban igényelt hitelek törlesztőrészletei Magyarországon is, ám ennek mértéke és ideje banktól és konstrukciótól függően eltérő lehet.

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

Operatív törzs: A most elhunytak 4 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget

Operatív törzs: A most elhunytak 4 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba