szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 65,71 pontos emelkedéssel, 22.429,30 ponton zárt szerdán, ez az előző napi záró értékhez képest 0,29 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma 20,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz viszonyítva. Farkas Róbert, a Takarékbank részvény kereskedési igazgatója szerint megnőtt a kereslet az úgynevezett defenzív papírok, így például az osztalékpapírok iránt, és az eddigi nagy vezetőket, mint például a Molt és az OTP-t elhanyagolják.

Hozzátette: az OTP szerdai kereskedését befolyásolta a Citigroup által közzétett elemzés, amely azt tanácsolja a befektetőknek, hogy váljanak meg a kelet-európai bankrészvényektől, így az OTP-től is. A Mol esetében pedig kedvezőtlen hír volt, hogy elhalasztották fél évvel az INA horvát olajipari társaság privatizációját.

Farkas Róbert úgy látja, hogy a hét hátralévő részében tovább esik a BUX, mivel elindul a profit realizálás. A szakértő 500-1.000 pontos esést sem tart kizártnak. A Richter szerdán délelőtt ismét történelmi csúcsot ért el, a papírra 43.000 forintért is született kötés. A gyógyszeripari részvény 2,67 milliárd forintos forgalomban 42.550 forinton fejezte be a kereskedést, ez 200 forinttal, 0,47 százalékkal magasabb az előző napi zárásnál.

A Magyar Telekom 20 forinttal, 2 százalékkal 1.020 forintra erősödött, forgalma 1,6 milliárd forint volt. A Mol több mint 5,9 milliárd forintos forgalom mellett 20 forinttal, 0,09 százalékkal 21.105 forintra esett. Az OTP 7.575 forinton fejezte be a kereskedést, ami 40 forintos, 0,53 százalékos mérséklődés az előző napi záráshoz képest. A bankpapír forgalma csaknem milliárd forint volt.

A BUMIX 14,89 pontos erősödéssel 1.908,97 ponton fejezte be a kereskedést szerdán, ez az előző napi záráshoz viszonyítva 0,79 százalékos erősödés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: a Mol és az OTP húzta a piacot

Napi maximumon zárt a BUX, a viszonylag jelentős, egy százalékot meghaladó emelkedésnek azonban nem volt különösebb oka, nem voltak hírek a piacon - mondta Szatmári Tamás, a Takarékbank Rt. üzletkötője.

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött