szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom a Deutsche Telekom International Finance B.V. közvetítésével az European Investment Banktól (EIB) 47,4 milliárd forint összegű hitelt vesz fel, a pénzből szélessávú beruházásait finanszírozza.

A közlemény szerint a hitel 2013 januárjában jár le, törlesztése három év múlva kezdődik, s évente öt egyenlő részletben történik. A hitel a 3 hónapos BUBOR-hoz rögzítetten változó kamatozású.

A Magyar Telekom egyik fontos stratégiai célja, hogy tovább emelkedjen a szélessávú internet-penetráció, s 2006 végéig 600 ezerre nőjön a szélessávú csatlakozásainak száma. Tavaly, 2005 szeptember végén 280 ezer szélessávú csatlakozása volt a társaságnak.  

A Magyar Telekom jelenleg a Standard and Poor’s A–, és a Moody’s Baa1 hosszú távú hitelminősítésével rendelkezik.


Vállalati internetezés - látványos növekedés

A hazai (legalább 5 főt foglalkoztató) cégek körében az internet-penetráció 79 százalékos volt 2005 szeptemberében, szemben a 2004 szeptemberében mért 73 százalék körüli aránnyal - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt. legfrissebb felméréséből.

A számítógépet használó cégek 87 százalékának van internet-csatlakozása. A teljes 5 fő feletti vállalati körből 21-21,5 ezer darab 5-9 fős mikrovállalat, 22-22,5 ezer kisvállalat, 4,5 ezer középvállalat és 900 nagyvállalat rendelkezik internet hozzáféréssel, ami összesen mintegy 49 ezer céget jelent.

Internet-csatlakozást felmutató vállalkozások aránya a kisebb cégektől a nagyvállalatok felé haladva növekszik: az 5-9 fős cégek átlagosnál kisebb hányada (70 százaléka), míg a 10-19 fős cégek 85 százaléka, a 20-49 fős cégek pedig 90 százaléka büszkélkedik valamilyen internet-hozzáféréssel. Legnagyobb arányban értelemszerűen a közép- és nagyvállalatoknak van csatlakozása: az 50-249 fős cégek 95 százaléka kapcsolódik a világhálóhoz, a 250 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalakozások körében pedig gyakorlatilag 100 százalékos a penetráció. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Magyar Telekom megvette a Dataplexet

A Magyar Telekom Rt. szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100 százalékának megvásárlásáról. A vételár, a jelenlegi nettó hitelállomány alapján 5,1 milliárd forint.

reuters Világ

Férfiak és nők az interneten

Az amerikai internet böngészők érdeklődése számos hasonlóságot mutat, de mint egy új felmérésből kitűnik, a férfiak inkább klikkelnek a hírekre, a befektetési-, sport információkra, a pornóra, míg a nők a netről várnak tanácsokat lelki életük és egészségük épülésére.

MTI Tech

Az internet iparág tovább nő az idén is

A szélessávú technológia marad 2006-ban is az informatikai iparág egyik húzóereje, ám némi hangsúlyváltás következik be, és várhatóan üzleti konfliktusok jelentkeznek a televíziózás és a telefonálás területén – jósolják elemzők.

Már vagyonkezeléssel is foglalkozik a hazai randivonalak királya

Már vagyonkezeléssel is foglalkozik a hazai randivonalak királya

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában