szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Monetáris Tanács egyhangú, az alapkamat 6 százalékos megtartása melletti döntést hozott legutóbbi, december 19-i ülésén - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteki közleményében, amelyet a testület üléséről adott ki.

A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kamatszint mellett jó eséllyel elérhető a 2007-es 3 százalékos inflációs cél, azonban a további kamatlépéseket illetően már megoszlottak a vélemények. Egyes tanácstagok  szerint az inflációs célkitűzés rendszerének logikája szerint, amikor az inflációs előrejelzés a kitűzött középtávra háromszázalékos célon van, akkor a monetáris kondíciók változatlanul hagyása indokolt.

Voltak olyan vélemények is, hogy az infláció tényezőinek és trendjének alakulása további kamatcsökkentést is lehetővé tenne, aminek azonban határt szab, hogy a jövőbeli folyamatokat illető bizonytalanság miatt emelkedett az elvárt kamatprémium - rögzíti az MNB közleménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A jegybank-kormány-vita elmérgesedésétől tartanak

Néhány napon belül másodszor hívták fel a figyelmet londoni feltörekvő piaci elemzők a magyar kormány és a jegybank közötti viszony elmérgesedésének befektetői veszélyeire, most annak nyomán, hogy az MSZP lemondásra szólította fel Szapáry György MNB-alelnököt.

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell