szerző:
MTI

Második napja tüntettek az ukrajnai belügyminisztérium épülete előtt a nyomozás gyorsítását követelve az Elita Centr nevű befektetési és építési vállalat befektetői, akiket a cég vezetése összesen 100 millió dollárnak megfelelő összegtől fosztott meg.

A tüntetők elmondták, hogy "utolsó fillérüket" fektették be a Kijevben épülő lakásokba, pontosabban az üres építési telkekbe. Az Elita Centr ugyanis másfél év alatt a kilenc telek közül csak egyen kezdte meg az építkezést, ennek az épületnek is csak a harmada készült el. A kisbefektetők magyarázatot követeltek, de a cég vezetősége elmenekült a fővárosból.

A kisbefektetők jogásza felderítette, hogy Elita Centr nevű vállalat jogi személyként nincs is bejegyezve, a befektetők ezen a néven más cégekkel kötötték meg a szerződéseket. Olyan eset is előfordult, hogy egy lakást többször adtak el. Az ügyben egyik kijevi kerületi rendőrkapitányság folytatja a
nyomozást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Világ

Adócsalással vádolják a román miniszterelnök-helyettest

Adócsalás és hivatali visszaélés miatt indított vizsgálatot az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Gheorghe Copos, a Tariceanu-kormány konzervatív párti (PC) miniszterelnök-helyettese ellen, aki 2004-ben néhány hónap leforgása alatt 40 millió euróra tett szert közpénzekből.

MTI Gazdaság

MNB: alig nőtt a kártyacsalások értéke

Összességében alig növekedtek tavaly a Magyarországon, illetve magyarországi kibocsátású bankkártyákkal elkövetett visszaélések okozta károk, a csalások legnagyobb részét hamisított plasztiklappal követték el - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzésében.

Gazdaság

Csalás Széchenyi-kártyával

Többen ingyenpénzt szereztek csalással a kisvállalkozók kedvezményes hitelezését szolgáló Széchenyi-kártyával - pattant ki a botrány március elején. Ám nem a csalók, hanem a hitelüket törleszteni képtelen adósok kerülnek feketelistára, újsághirdetésekbe.

MTI Karrier

Német vádak: uzsorabérek, adó- és társadalombiztosítási csalás

Uzsorabérek, adó- és társadalombiztosítási csalás, valamint hasonló vádpontok megfogalmazását mérlegelik a német hatóságok a Németországban szolgáltatást nyújtó egyes magyar cégek ellen – közölte Georg Wilhelm Adamowitsch, a német szövetségi gazdasági és munkaügyi minisztérium államtitkára.

Hét nap

BOTRÁNYOS BAUMAG-PER

A terembe beözönlött több mint 100 károsult miatt nem tudta megtartani a bíró az Agenda-H és 17 társasága ellen...

Pénzügyek

Unión belüli áfacsalások

Egyes becslések szerint az Európai Unión belül az összes befizetendő általános forgalmi adó 10 százalékát is elérhetik az áfacsalások. A svindlis vállalkozók újabb és újabb ötletekkel tesznek szert lépéselőnyre a tagállamok őket üldöző adóhatóságai előtt.

MTI Világ

Csalásellenes főigazgatót keres az Európai Bizottság

Nyílt pályázatot írt ki az Európai Bizottság a pénzügyi csalások elleni harccal foglalkozó uniós hivatal (OLAF) főigazgatói posztjának betöltésére - jelentette be szerdán a brüsszeli végrehajtó testület.

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Ápolási díj: pontozással döntik el, ki mennyi pénzt kaphat

Ápolási díj: pontozással döntik el, ki mennyi pénzt kaphat

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Bizarr baleset miatt kaphat esélyt Sterbik Árpád a szereplésre a kézilabda vébén

Bizarr baleset miatt kaphat esélyt Sterbik Árpád a szereplésre a kézilabda vébén

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda