szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,76 pontos csökkenéssel, 22627,75 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékhez képest ez 0,03 százalékos gyengülés. A pénteki kereskedési napra a megkérdezett tőzsdei szakértők eltérő várakozásokat fogalmaztak meg.

Szálkai András, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője gyengülésre számít a nemzetközi hatások alapján. Amerikában ugyanis ismét felerősödtek a kamatemelési várakozások, ami  a szakértő várakozása szerint negatív hangulatot hozhat a külföldi piacokon. Ez hatással lehet a magyar tőzsdére is. Az elemző úgy vélte, hogy az Egis piacán a jó gyorsjelentés továbbra is hozhat vételi érdeklődést, a többi papír esetében viszont kis mértékű visszaesés várható.

Benyes Attila, a Quaestor Befektetési Rt. üzletkötője ezzel ellentétben optimista hangulatú kereskedésre számít, az előző napinál alacsonyabb forgalom mellett. A vezető papírok közül elsősorban az OTP-nél vár további emelkedést, ami azonban véleménye szerint 7800 forintos szintnél megfordulhat, így a kezdeti emelkedést nyereség realizálás követheti. A kisebb papírok közül a kereskedő szerint a Freesoftnál pozitív reakció várható a reggel közzétett gyorsjelentés hatására. Ezen kívül a Pannon-Flax erőteljesen emelkedhet a két napi felfüggesztést követően. 

A Pannon-Flax csütörtökön közölte, hogy a közvetlen irányítása alatt álló Konflax Kft. csaknem 3 milliárd forint lejárt követeléssel rendelkezik a Betonút Szolgáltató és Építő Zrt. alperessel szemben. A tőzsde a pénteki napra eltörölte a Pannon-Flax részvényekre adható árajánlatok korlátját. A részvények legutóbbi záróára 744 forint volt.  

A BUX csütörtökön 376,99 pontos, 1,69 százalékos emelkedéssel, 22633,51 ponton zárt. A részvénypiacon 36,63 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények ára az OTP kivételével csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva. 

Az Egis történelmi csúcson, 29455 forinton zárt, ez 10,32 százalékos, 2755 forintos emelkedés. A Mol-részvények árfolyama 150 forinttal, 0,71 százalékkal 21100 forintra nőtt. Az OTP 330 forintot, 4,51 százalékot erősödött, 7650 forinton zárt. A Magyar Telekom 0,73 százalékkal, 7 forinttal erősödött, 960 forinton fejezte be a kereskedést. A Richter záráskor 42700 forintot ért, 495 forinttal, 1,15 százalékkal kevesebbet, mint szerdán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,22 pontos emelkedéssel, 22302,57 ponton nyitott hétfőn. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,39 százalékos erősödés. A piac a tőzsdei cégek tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentésére vár.

Kiderült, miért vonul önként börtönbe egyre több öreg Japánban

Kiderült, miért vonul önként börtönbe egyre több öreg Japánban

Összesen 600 kutató kerekedik fel, minden idők legnagyobb expedíciója indul az Északi-sarkra

Összesen 600 kutató kerekedik fel, minden idők legnagyobb expedíciója indul az Északi-sarkra

Új rekord született: 24 millió lájknál jár ez a kép Instagramon

Új rekord született: 24 millió lájknál jár ez a kép Instagramon

Brexit után Dexit? Meglebegtette a német kilépést az EU-ból a szélsőjobboldali AfD kemény magja

Brexit után Dexit? Meglebegtette a német kilépést az EU-ból a szélsőjobboldali AfD kemény magja

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

Jobb lesz itthon adózni a külföldi jövedelem után

Jobb lesz itthon adózni a külföldi jövedelem után