szerző:
MTI

A 151 integrált takarékszövetkezet az előzetes adatok szerint 9 milliárd forint adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet, a profit mintegy 100 millió forinttal haladta meg a 2004. évit.

Az integrált takarékszövetkezetek mérlegfőösszege 2005 végén először átlépte az 1.000 milliárd forintos határt - 1.050 milliárd forint volt december végén -, ami 17,72 százalékos bővülés az egy évvel korábbi 892 milliárd forinthoz képest– tájékoztatott Kiss Endre, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke.

Az integrált takarékszövetkezetek adózás előtti nyeresége tavaly 11,5 milliárd forintot tett ki, szemben a 2004. évi 10,4 milliárd forinttal. Mindeközben az elmúlt évben az integrált takarékszövetkezetek szavatoló tőkéje 68,15 milliárd forintra nőtt az előző évi 66,44 milliárd forintról.

Az integrált takarékszövetkezetek tavalyi, összesített ügyfelekkel szembeni követelése mintegy 450 milliárd forintot tett ki az előző 414 milliárd forinttal szemben. A kihelyezéseken belül a lakossági hitelek több mint 54 százalékos arányt képviseltek, ezek mintegy felét a lakáscélú hitelek tették ki, a vállalkozói kölcsönök aránya a kihelyezéseken belül 14 százalékot ért el a múlt évben.

A bankközi betételhelyezés emelkedett, az előző évi 118 milliárd forintról 178,5 milliárd forintra rúgott 2005 végén. Mindeközben az integráció összesített betétállománya 2005 december végén meghaladta a 944,3 milliárd forintot, ez 144 milliárd forinttal, 18 százalékkal magasabb az előző évihez viszonyítva.

A lakossági betétek összege tavaly 799,53 milliárd forint volt, ez 18 százalékos bővülés az előző évi 678,16 milliárd forinthoz képest. A vállalkozói betétek összege tavaly év végén 114,3 milliárd forintot tett ki, szemben az előző évi 94,8 milliárd forinttal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Milliós PSZÁF-bírság takarékszövetkezeti vezetőknek

Fejenként milliós nagyságrendű büntetést kell fizetnie két takarékszövetkezet, a Nyírségi és a Háromkő Takarékszövetkezet négy vezetőjének a jogszabályok súlyos megsértése miatt - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken.

MTI Gazdaság

Jövőre 20-30 takarékszövetkezet tűnik el

A fúziós folyamatnak köszönhetően 2006 végére a jelenlegi 151-ről 120-130-ra csökkenhet a takarékszövetkezetek száma - jelentette ki Kiss Endre, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke.

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek

Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna

Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat