szerző:
MTI

Olaszország kedden már megcsapolja stratégiai gáztartalékait, a rendkívüli hidegre és az alacsonyabb orosz gázszállításokra tekintettel.

Az olasz gazdasági minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gáztartalék elegendő a kereslet kielégítésére a tél hátralevő részére, hacsak nem csökken tovább az orosz gázszállítás, vagy nem lesz ismét a szokásosnál jóval hidegebb. Ha ilyesmi előfordulna, életbe lép a gazdasági miniszter által szombaton jóváhagyott szükségterv. Ennek keretében leállítnák az energiaexportot, növelnék az energiaimportot, és több nagyfogyasztót lekapcsolnának a gázrendszerről.

Hétfőn az Eni olasz olaj- és gázipari cég arról számolt be, hogy a következő 24 órában a szokásosnál 16,2 százalékkal kevesebb orosz földgázhoz jut, akárcsak a megelőző négy napon. Olaszország azért szenved erőteljesebben az orosz gázszállítások hideg miatti csökkenésétől, mert az európai gázvezeték melletti utolsó ország.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Az olaszok már spórolnak a földgázzal

Olaszországban a gáztartalékból pótolják a kieső orosz gázszállításokat - közölték az Eni gázipari konszernnél. Tájékoztatásuk szerint már a hetedik napja érkezik kevesebb földgáz a szükségesnél: hétfőre például 74 millió köbmétert vártak a Gazpromtól, de ehelyett csak 4 millió köbméter érkezett.

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

Orosz városokban tüntettek a Kuril-szigetek visszaadása ellen

Orosz városokban tüntettek a Kuril-szigetek visszaadása ellen

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?