szerző:
MTI

Kiegyensúlyozott kereskedés mellett, alig gyengült a forint az euróval szemben.

A forint kedden alig változott a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 251,50/60 forinton jegyezték, 10 fillérrel gyengébben a hétfői 251,60/70 forintnál. A forint 3 bázisponttal 10,91 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők szerint viszonylag nagy forgalmat bonyolított le a bankközi devizapiac, a kiegyensúlyozott kereskedésben az euró kurzusa a nap túlnyomó részében 251,50-251,70 forint körül volt, egyébként pedig 251,20-251,80 forint között ingadozott az uniós valuta jegyzése. A dollár gyakorlatilag a hétfői szinten maradt, délután 211,50/65 forinton kereskedtek vele.

A forintpiacon szerdától valószínűleg enyhül a likviditás bőség, a bankok ugyanis a lejáró 425,9 milliárd forintnyi kéthetes betétnél 270,2 milliárd forinttal többet kötöttek le a jegybanknál. Ezzel a bankok kéthetes betétállománya 1.518 milliárd forintos rekord magasságba szökött fel. Az overnight kamat 10 bázisponttal magasabban, 5,60/70 százalékon állt a piac végén, a hosszabb lejáratokon alacsony piaci aktivitásról számoltak be a kereskedők.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Hazai gazdaság

Erősödött a forint a bankközin

A forint ma erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 251,55/66 forinton jegyezték, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint a bankközin

A forint szerdán erősödött a bankközi devizapiacon, az eurót 251,35/45 forinton jegyezték négy óra tájban, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

Gazdaság

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon

A forint gyengébben nyitott pénteken reggel a bankközi devizapiacon, az eurót 251,05/15 forinton jegyezték, mintegy 25 fillérrel drágábban a 250,80/90 forintos csütörtöki árfolyamnál.

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Zsebből vennének tankönyvet a szülők, ha nem elég jó az állami

Zsebből vennének tankönyvet a szülők, ha nem elég jó az állami

Csavarni egyet a popzenén – NYPE-klippremier

Csavarni egyet a popzenén – NYPE-klippremier

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon