szerző:
MTI

A tavalyinál több mint 45 százalékkal nagyobb, 265 millió forintos költségvetést javasol a városvezetés idén a BKV 4-es metróval foglalkozó projektigazgatóságának.

A főpolgármesteri kabinet egyetértésével a jövő héten a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet a projektigazgatóság BKV által összeállított költségvetési tervezete. Az állam és a főváros közti tavaly módosított finanszírozási szerződésnek megfelelően már nemcsak a Kelenföldi pályaudvar - Keleti pályaudvar közötti szakasszal, hanem a Baross tér - Bosnyák tér közötti építkezéssel is foglalkoznia kell az igazgatóságnak.

A költségek 62 százalékát személyi jellegű kiadásokra fordítják, ami 29 százalékkal nagyobb a tavalyinál. A jelenlegi 13 fős szervezetet ugyanis öt mérnökkel bővíteni kívánják. Az igen szűkös helyen dolgozó munkatársakat az év első felében tágasabb irodákba költöztetnék, amelyeknek bérleti és üzemeltetési költsége háromszorosa (50 millió forint) a tavalyinak - mondták kormánypárti képviselők.

A BKV javaslata rögzíti, hogy a projektirányítási szakemberek iránt nagy a kereslet és ezért a bérek és juttatások iránti elvárások is igen magasak. Ezért az eddigi 13 dolgozóra előirányzott 76 millió forinton felül a tervezett öt mérnökre mintegy 24 millió forintot szánnának. A vezetői prémiummal és a különböző juttatásokkal együtt összességében 165 millió forintot fordítanak személyi jellegű kiadásokra az éves költségvetésükből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Aláírták a 4-es metró alagútfúrási szerződését

A BKV aláírta a 4-es metró első szakaszának alagútfúrási szerződését a tendernyertes Bamco Konzorciummal, miután a közbeszerzési döntőbizottság elutasította az egyik vesztes cég által benyújtott panaszt.

MTI Itthon

Demszky: a 4-es metró késedelméért Orbán a felelős

A főpolgármester szerint a 4-es metró megépítésének késlekedéséért Orbán Viktor a felelős. Demszky Gábor ezt a Baross téri építési helyszínen tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki, annak kapcsán, hogy a Fidesz elnöke egy csütörtöki tévéinterjúban a metróvonal megépítését ígérte.

Gazdaság

Célegyenesben a 4-es metró

A 4-es metró 2010-re elkészülő állomásainak környékén máris meglódultak az ingatlanárak. Könnyen lehet, hogy a befektetők mellett az alagútfúrási tender múlt héten kihirdetett győztese, a Bamco konzorcium is dupla hasznot vághat majd zsebre.

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Április elején megkezdődhet a tereprendezés a debreceni BMW-gyár területén

Április elején megkezdődhet a tereprendezés a debreceni BMW-gyár területén

A Huawei új központjában épült fel a budapesti Szabadság híd mása

A Huawei új központjában épült fel a budapesti Szabadság híd mása

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya