szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 412,95 pontos csökkenéssel, 22 032,57 ponton zárt kedden. A nap vesztesei a gyógyszeripari papírok voltak.

A hétfői záró értékhez képest ez 1,84 százalékos gyengülés. A részvénypiacon jelentős volt a forgalom, 35,14 milliárd forint értékben születtek üzletek, az összes vezető részvény ára csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva. A kis- és közepes kapitalizációjú részvények indexe, a BUMIX 56,43 ponttal 2043,69 pontra emelkedett, ez 2,69 százalékos gyengülés.

Darók Gábor, az Equilor Befektetési Rt. üzletkötője elmondta, hogy a nap kereskedését a tőzsdei cégek gyorsjelentései, azok értelmezése határozta meg, a döntő azonban a szerdai és a csütörtöki nap lesz a szakember szerint. A nap vesztesei a gyógyszeripari papírok voltak, noha ezek gyorsjelentése már korábban napvilágot látott.

Az OTP és a Mol ma tette közzé gyorsjelentését, mindkét papír délutánig emelkedni tudott. Zárására azonban már ezek a papírok is gyengültek, és bár a BUX még így is felette maradt a 22 ezer pontnak, a szakember nem tartja kedvezőnek, hogy ekkora forgalom mellett csökkentek az árfolyamok, miközben a New York-i tőzsde erősödött. A délután folyamán bizonyára tetemes mennyiségű profit realizálás is volt - tette hozzá Darók Gábor, aki szerdán ennek folytatására számít. Az OTP 40 forintot, 0,53 százalékot gyengült, 7500 forinton zárt, forgalma csaknem 16 milliárd forintot tett ki.

A Mol-részvények 8,4 milliárd forint értékben forogtak, árfolyamuk 255 forinttal, 1,22 százalékkal 20 605 forintra csökkent. A Magyar Telekom 1,9 millió forintos forgalomban 16 forinttal gyengébben, 948 forinton zárt. A Richter záráskor 41 400 forintot ért, 1345 forinttal, 3,15 százalékkal kevesebbet, mint hétfőn. A gyógyszeripari részvénnyel 4,2 milliárd forint értékben kereskedtek. A napok óta tartó emelkedés után ezúttal a másik gyógyszerpapír, az Egis is vesztesként fejezte be a napot: 995 forinttal gyengülve 29 005 forinton jegyezték a nap végén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Megdöccent a budapesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 326,70 pontos eséssel, 20 640,30 ponton zárt pénteken. Ez a csütörtöki záráshoz képest ez 1,56 százalékos csökkenés.

MTI Nemzetközi gazdaság

Újabb tőzsderekord, majd kiigazítás

A nagy nyugat-európai részvénypiacok csütörtök reggel újabb rekordokat értek el egyes jó vállalati eredmények miatt, valamint a Wall Street és a távol-keleti tőzsdék teljesítményétől kapott ösztönzésre is, de az első óra vége felé csökkent a lelkesedés, kiigazítás következett.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,22 pontos emelkedéssel, 22302,57 ponton nyitott hétfőn. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,39 százalékos erősödés. A piac a tőzsdei cégek tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentésére vár.

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Változik a YouTube, máshogy fogják ajánlani a videókat

Változik a YouTube, máshogy fogják ajánlani a videókat

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Offshore adóparadicsomokból is érkeztek letelepedési kötvényesek Magyarországra

Offshore adóparadicsomokból is érkeztek letelepedési kötvényesek Magyarországra

Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?

Miért rángatja mindenki idegesen a fejét a fekete-fehér csíkok láttán?