szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egyesült államokbeli JupiterMedia Corporation megvásárolta a magyar HAAP Media Kft. által létrehozott két online fotóügynökség 49,7 százalékát - jelentette be Pfaff András, a magyar cég egyik tulajdonosa.

A Stock.xchng és a Stockxpert.com a Dream Interactive Kft. és leányvállalata, a HAAP Media Kft. közösen üzemeltetett nemzetközi online fotóügynöksége. A Stock.xchng 2001-ben alakult. Az oldal közel 200 ezer kategorizált fotót tartalmaz, havonta 40 millió oldalt töltenek le róla világszerte. 

A másik weboldal, a http://www.stockxpert.com/, 2005-ben született meg, szintén a Dream Interactive gondozásában. A képek méretétől függően 1-4 dollárt kell fizetni, amelyből a fotósok 50 százalékos részesedést visszakapnak.

A JupiterImages, a NASDAQ-on jegyzett (JUPM) JupiterMedia Corporation divíziója, amely az aktív felvásárlásoknak köszönhetően a világ harmadik legnagyobb online fotóügynöksége lett, előtte csak a Getty Images és a Corbis foglal helyet. A JupiterMedia tulajdonába többek között olyan márkák tartoznak, mint a JupiterResearch, az Internet.com, az Earthweb, valamint a Photos.com.

Pfaff András és Hamza Péter a HAAP Media és a Dream Interactive cégcsoport tulajdonosai gyors fejlődést várnak az együttműködéstől. Elmondásuk szerint a JupiterImages tőkeinjekciója, fókuszált portfoliója és szakmai tapasztalata rendkívül jó lehetőségeket teremt, hogy a cég stockfotó szolgáltatásai további gyors növekedést produkáljanak.

A Dream Interactive a fotóügynökségek gazdálkodási adatairól nem kívánt nyilatkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Média

Magyar fotós a World Press Photo díjazottjai között

Finbarr O'Reilly, a brit Reuters hírügynökség kanadai fotósa nyerte el a World Press Photo (a Világ Sajtófotói) 2005-ös fődíját az északnyugat-afrikai Nigerben az éhínség idején készített egyik felvételével. A díjazottak között van a magyar Dezső Tamás is.

Itthon

MTI-feljelentés a hírügynökség fotósának bántalmazásáért

A BRFK kedden rongálás miatt nyomozást rendelt el ismeretlen elkövetővel szemben, miután a Magyar Távirati Iroda (MTI) elnöke feljelentést tett a BRFK vezetőjénél, amiért vasárnap a Tilos Rádió előtti demonstráción a hírügynökség munkatársát egy ismeretlen bántalmazta és fényképezőgépét megrongálta. A fotóst kedden védett tanúként hallgatták meg a rendőrségen.

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük

Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük