szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 206,19 pontos, 0,91 százalékos emelkedéssel, 22.809,56 ponton zárt hétfőn.

Alacsony, 10,3 milliárd forintot elérő forgalomban a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a múlt pénteki záráshoz viszonyítva. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 19,96 ponttal, 0,93 százalékkal 2.172,64 pontra nőtt. Farkas Róbert, a Takarékbank kereskedési igazgatója elmondta, hogy csendes volt hétfőn a piac, a gyógyszeripari részvények ugyanakkor felülteljesítették az indexet.

Az üzletkötő szerint a Richter és az Egis forgalmának növekedése mögött az állhat, hogy a Sanofi-Aventis részesedést szerzett a cseh Zentiva gyógyszergyárban. Farkas Róbert az elkövetkező napokban korrekcióra számít a magyar gyógyszer-papíroknál, mert szerinte az üzletrészt reális áron szerezte meg a Sanofi, így az ügyletnek nem is kellett volna hatnia a magyar piacra.

A szakértő szerint a hétfői nap jó példája annak, hogy milyen defenzív a piac. Csak óvatosan, a növekvő árfolyamú részvényeknél tapasztalható fokozottabb érdeklődés - tette hozzá.

Farkas Róbert szerint az elkövetkező napokban a BUX-index alakulására jelentős hatással lesz az Amerikai Egyesült Államok jegybanki feladatait ellátó Fed keddre várható kamatdöntése, illetve az új Fed elnök kommentárjai.

A Richter 1.200 forinttal, 2,96 százalékkal erősödött, 41.795 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma 2,4 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszerrészvény, az Egis árfolyama 700 forinttal, 2,24 százalékkal 31.905 forintra nőtt, 1,16 milliárd forintos forgalomban.

A Mol részvényeivel 2,1 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 5 forinttal, 0,02 százalékkal 21.640 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 58 forinttal, 0,75 százalékkal 7.780 forintra emelkedett, forgalmuk meghaladta a 1,77 milliárd forintot.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,31 százalékkal gyengült, 973 forinton zárt, forgalma 430 millió forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Zuhant a BUX-index, erősödött az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,65 pontos csökkenéssel, 22070,81 ponton zárt. A szerdai záró értékhez képest ez 0,22 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Öt százalékkal nőtt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1094,11 pontos, 4,96 százalékos emelkedéssel, 23 ezer 164,92 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas volt, 47,88 milliárd forint értékben születtek üzletek, ebből több mint 28 milliárd forintot tett ki az OTP-részvények adásvétele. A vezető részvények erősödtek.

Az összehajtható képernyőbe is betenné az ujjlenyomat-olvasót a Samsung

Az összehajtható képernyőbe is betenné az ujjlenyomat-olvasót a Samsung

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük