szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A régióval együtt gyengül a forint, kedd reggel egy forinttal többet kértek az euróért, mint tegnap. A befektetők a FED kamatdöntésére várnak.

Kedden reggel a régiós valutákkal együtt gyengült a forint az illikvid bankközi devizapiacon, az eurót hullámokban 265,70 és 266,40 forint között jegyezték. Fél tíz tájban 265,70/90 forinton állt az euró jegyzése, több mint egy forinttal magasabban a 264,50/60 forintos hétfői árfolyamnál.

A forint 45 bázisponttal 5,86 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A dollárt reggel 221,10/25 forinton jegyezték, ugyancsak több mint egy forinttal a 219,83/96 forintos hétfői kurzus felett. A kereskedők a nap további részében is hektikus árfolyam ingadozásra, gyengülő régiós valutákra számítanak.

A keddi kereskedést az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatdöntésére való várakozás határozza meg, noha a piac már beárazott egy 25 bázispontos kamatemelést. A döntés indoklása azonban hullámokat vethet aszerint, hogy abból májusban további kamatemelést olvashat-e ki a piac vagy sem.

A bankok ma döntenek arról, hogy mekkora összeget kötnek le a Magyar Nemzeti Bank kéthetes betétjében a szerdán lejáró 578,7 milliárd forinthoz képest. A likviditásbőség miatt az overnight kamat továbbra is alacsonyan, 4,90 százalékon maradt, a szerdára érvényes tomnext kamat viszont már 5,30 százalékra, az egy hetes kamat pedig 5,8-6,0 százalékra emelkedett. A kereskedők szerint a lejáróhoz közeli összeg lekötése várható, s a bankok kéthetes betétállománya a jelenlegi 1,211 milliárd forint körül marad az MNB-ben.

Az állampapírok másodlagos piacán változatlan hozamszinteken lassan indult a kereskedés. Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyit ajánlott fel a három hónapos diszkont-kincstárjegy mai aukciójára. Hétfőn a másodpiacon 6,22 százalékos benchmark alakult ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzügyek

Forintkerülők

A váratlanul érkezett forintgyengülés sem vette el a banki kuncsaftok kedvét a devizában való eladósodástól. De nincs is választási lehetőségük, a forinthitelezésben ugyanis nem versenyeznek egymással a bankok.

MTI/hvg.hu Gazdaság

268-ig esett a forint

Tovább gyengült a forint szerdán, és a délelőtt folyamán megint átlépte a 265-ös határt. A hazai valuta megint régió valutáival gyengül együtt.

MTI Gazdaság

Erősebb a forint

Hétfőn reggel 262,60/70 forinton jegyezték az eurót, ez egy forintos erősödés a péntek délutáni árfolyamnál. A FED keddi kamatdöntő ülése előtt valószínűleg gyengülni fog a forint.

MTI Gazdaság

Megint gyengébb a forint

Pénteken gyengébben nyitott a forint a bankközi devizapiacon, az eurót 264,60/90 forinton jegyezték, egy forinttal drágábban, mint csütörtök este.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint a bankközin

Erősödött a forint csütörtökön reggel a bankközi devizapiacon, az eurót fél tízkor 265,20/40 forinton jegyezték, több mint egy forinttal alacsonyabban a szerda délutáni 266,55/70 forintnál.

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát