szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,02 pontos csökkenéssel, 22 730,54 ponton zárt. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,35 százalékos gyengülés.

A 15,7 milliárd forintos forgalomban a Richter kivételével a vezető papírok gyengültek az előző napi záráshoz képest, a gyógyszeripari papír azonban több mint két százalékkal erősödött. 

Zillich István, a Takarékbank üzletkötője elmondta, hogy  a közepes forgalomban csak a gyógyszeripari részvények iránt volt nagy a kereslet, ami várakozása szerint továbbra is fennmarad. Az üzletkötő szerint az enyhe korrekcióban tükröződik a választások előtti hangulat: külföldi befektetési alapok inkább eladók a piacon.

Zillich a kisebb papírok közül kiemelte a Fotex-et, a papír folyamatosan magas forgalom mellett jól teljesít. A Mol 90 forinttal 0,42 százalékkal 21 550 forintra gyengült 3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP 150 forinttal, csaknem 2 százalékkal ért kevesebbet mint hétfőn, a papír záráskor 7630 forinton forgott. A bankpapír forgalma 2,5 milliárd forint volt. A Richter árfolyama 2,19 százalékkal, 915 forinttal 42 710 forintra emelkedett, 4,1 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,51 százalékkal 968 forintra csökkent, a papír forgalma 346 millió forint volt. Az Egis 2,95 százalékot erősödött, a részvények 940 forintos drágulással 32 845 forinton zártak. A BUMIX 0,42 ponttal, 0,02 százalékkal 2 173,06 pontra emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: történelmi csúcs után gyengülés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 861,78 pontos csökkenéssel, 23 219,99 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 3,58 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

BÉT: olvadó index, erősödő Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,51 pontos csökkenéssel, 22 817,32 ponton zárt kedden, a hétfői záró értékhez képest ez 0,36 százalékos gyengülés.

Ungváry Krisztián Gazdaság

BÉT: a Magyar Telekom és a Richter a nap vesztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 534,78 pontos csökkenéssel 21 716,31 ponton zárt, a hétfői záráshoz képest ez 2,40 százalékos gyengülés. Magas volt a forgalom, 34 milliárd forintot meghaladó értékben kereskedtek a tőzsdén, a vezető részvények árfolyama jelentősen vesztett értékéből.

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban