szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42,88 pontos csökkenéssel, 22924,22 ponton zárt szerdán, a keddi záró értékhez képest ez 0,19 százalékos gyengülés.

A részvénypiac forgalma viszonylag magas volt, 23,89 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva.  A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 8,98 ponttal, 0,41 százalékkal 2175,09 pontra csökkent. A Kelet-európai tőzsdék irányát követve esett a BUX - mondta Farkas Róbert, a Takarékbank kereskedési igazgatója az MTI-nek.

A szakértő elmondta: a Magyar Telekommal kapcsolatban az a pletyka kapott lábra, amely szerint ha a társaság megveszi az Invitelt, akkor nem fog osztalékot fizetni. Hozzátette: ezt a társaság egyelőre nem cáfolta és nem is erősítette meg, a hír hatására azonban napok óta esik a papír árfolyama.

Az OTP árfolyamának csökkenését a költségvetési hiánnyal kapcsolatos információkkal és a forint gyengülésével magyarázta, míg a Richter esésének okaként a dollár esését jelölte meg. Farkas Róbert szerint az olajár emelkedésnek köszönhető Mol-erősödés nélkül az index akár 100 ponttal többet esett volna. A szakértő az elkövetkező napokra azt jósolta, hogy a választások miatt továbbra is "ideges" lesz a kereskedés, és az index lefelé érzékenyebb lesz, mint felfelé.

Az amerikai kamatemelési aggodalmak mérséklődése a két ország közötti kis kamatkülönbség miatt nem lesz pozitív hatással a magyarországi kereskedésre, mivel az árfolyamkockázat miatti potenciális veszteség meghaladja az egy éves hozamkülönbség szintjét - vélekedett Farkas Róbert.

A Mol-részvények forgalma volt a legnagyobb, elérte a 11,4 milliárd forintot, árfolyamuk 395 forinttal, 1,76 százalékkal 22895 forintra erősödött. Az OTP 85 forinttal, 1,14 százalékkal gyengült, 7365 forinton zárt, forgalma 5,3 milliárd forintot tett ki. A Richter papírok 44290 forintot értek záráskor, 210 forinttal, 0,47 százalékkal kevesebbet, mint kedden záráskor, a gyógyszergyár részvényeivel 2,6 milliárd forint értékben kereskedtek. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 50 forinttal, 0,16 százalékkal 32250 forintra erősödött. A Magyar Telekom 13 forinttal, 1,36 százalékkal 945 forintra esett, 2,8 milliárd forint értékben forgott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Emelkedett a BUX, az Egis volt a nap győztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,60 pontos emelkedéssel, 22829,14 ponton zárt szerdán, ez az előző kereskedési napi záró értékhez képest 0,43 százalékos erősödés.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,37 pontos emelkedéssel, 22890,51 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,27 százalékos erősödés. Az elemzők egyhe emelkedést várnak a csütörtöki kereskedési napon.

MTI Gazdaság

Zuhant a BUX-index, erősödött az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,65 pontos csökkenéssel, 22070,81 ponton zárt. A szerdai záró értékhez képest ez 0,22 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Öt százalékkal nőtt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1094,11 pontos, 4,96 százalékos emelkedéssel, 23 ezer 164,92 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas volt, 47,88 milliárd forint értékben születtek üzletek, ebből több mint 28 milliárd forintot tett ki az OTP-részvények adásvétele. A vezető részvények erősödtek.

Nizza a 2021-es karneválját is lemondta a koronavírus miatt

Nizza a 2021-es karneválját is lemondta a koronavírus miatt

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét