szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lezárta a Dataplex megvásárlását a Magyar Telekom, miután megkapta a Gazdsági Versenyhivatal engedélyét.

Lezárta a Magyar Telekom azt a tranzakciót, amelynek során megvásárolta a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő Dataplexet - közölte a társaság. A közlemény szerint a tranzakció pénzügyi zárása a szabályozó hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. április 5-én történt.

A Magyar Telekom 2005. december 13-án írt alá szerződést a Dataplex Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 5,113 milliárd forint értékben. A tranzakció zárásához kapcsolódóan nincs változás a Dataplex menedzsmentjében és üzleti tevékenységében.

A közlemény szerint a Magyar Telekom a 2004-ben közzétett középtávú stratégiai célokkal összhangban többletértéket teremt a Dataplex megvásárlásával a szolgáltatásportfólió bővítése révén. Üzleti szolgáltatáskínálata hálózati megoldásokkal és értéknövelt termékekkel gazdagodik, így például magas biztonsági fokozatú tárolás és szerverkapacitás nyújtása - hosting -  is lehetővé válik a csoport számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Magyar Telekom megvette a Dataplexet

A Magyar Telekom Rt. szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100 százalékának megvásárlásáról. A vételár, a jelenlegi nettó hitelállomány alapján 5,1 milliárd forint.

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet