szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank szerint a jelenlegi forintárfolyam még nem veszélyezteti az inflációs célt. Egy forintról rendezett konferencián nemzetközi pénzpiaci szakértők egybehangzó álláspontja az volt, hogy a külföldi befektetők egyelőre kivárnak, de a választások után reformokat várnak.

Hamecz István, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint a forint jelenlegi árfolyama - az  ingadozások ellenére nem veszélyezteti a jegybank következő év végére a meghirdetett inflációs célját. A jegybanki vezető ezt a véleményét a Deloitte és a portfolió.hu által szervezett "Forint reggeli" című rendezvényen fejtette ki kedden Budapesten.

A jegybank ügyvezető igazgatója aláhúzta: bármilyen politikai állású kormány is alakuljon a parlamenti választásokat követően, annak minél előbb hozzá kell fognia az államháztartás rendbetételéhez és egy hosszabb távra szóló hiteles programot kell bemutatnia az államháztartás kiigazítására, a hiány csökkentésére.

A rendezvényen jelenlévő nemzetközi pénzpiaci szakértők egybehangzó álláspontja az volt, hogy a külföldi befektetők egyelőre kivárnak, elfogadják az államháztartás jelenlegi helyzetét, de számukra is pozitív jelzés lenne, ha a választásokat követően már a közeljövőben egyértelmű jelzés érkezne az új kormány részéről arra vonatkozóan, hogy elindítja az államháztartási deficit lefaragását.

Martin Blum a BA-CA ügyvezető igazgatója aláhúzta, a forint gyengülése várhatóan folytatódik a piac azonban arra számít, hogy a választások után megindul az államháztartás rendbetétele. Szó nincs katasztrófáról, de a forint mozgását 256-276 forint/euró közötti szintre várja a szakértő azzal együtt, hogy a külföldi befektetők továbbra is érdeklődnek a forintkötvények iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint, megnyugodtak a piacok

Csütörtökön erősödött a forint a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 265,40/50 forinton jegyezték, mintegy másfél forinttal a szerdai 267,00/20 forint alatt.

MTI Gazdaság

Gyengül a forint

Az euróval 266,50/80 forinton kereskedtek szerdán, két forinttal magasabban a keddinél.

MTI Gazdaság

Erősen nyitott a forint

Hétfőn a forint erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az euróval kora reggel 264 forint körül kereskedtek, fél tíz tájban 263,40/50 forinton állt a kurzus, több mint két forinttal gyengébben a pénteki 265,50/60 forintnál.

MTI Gazdaság

Mélypontra gyengült a forint, de visszafordult

Ismét kétéves mélypontra süllyedt a forint a bankközi devizapiacon szerdán napközben, de szinte azonnal megfordult a jegyzés. Az euró árfolyama délután négy óra tájban a 268 forintos napi csúcsponthoz képest már csak 267,00/20 forinton állt, de még ez is több mint egy forinttal volt erősebb a 265,70/80 forintos keddi jegyzésnél.

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”

Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt

Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt