szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Rossmann újabb üzleteket akar nyitni Magyarországon. Az idén Németországban 120 új üzletet akarnak nyitni, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon további 151-et.

A Rossmann, Németország harmadik drogérialánca újabb üzleteket akar nyitni Magyarországon - jelentette be a cég főnöke, Dirk Rossmann Burgwedelben. A Rossmannt a dm és a Schlecker előzi meg, de mint a cég vezetője elmondta, csökkenteni akarják hátrányukat a második helyezett dm-mel szemben.

Az idei évben Németországban 120 új üzletet akarnak nyitni, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon további 151-et. A Rossmann-nak Németországban 1180 üzlete van, az említett közép-európai országokban 427. A vállalat egyelőre nem tervezi további országok "meghódítását".

A Rossmann 17 ezer embert foglalkoztat, 13 ezret Németországban, s az idei évben 2,7 milliárd eurót akar forgalmazni. Tavaly a Rossmann-csoport forgalma 2004-hez képest 16 százalékkal, 2,4 milliárd euróra emelkedett, ebből kétmilliárd jutott Németországra. A Rossmann-csoport növekedése gyorsabb volt, mint a konkurenciáé. Az adózás előtti hozam két százalékkal nőtt 2005-ben - közölte Dirk Rossmann, de részleteket nem tett közzé. A Rossmann korábban megvette a kd üzletláncot, s a cég vezetője szerdán jelezte: a nehézségekkel küszködő konkurens, az Ihr Platz bizonyos részei is érdekli őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban

Újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban