szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bank of England 4,5 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot, mely már nyolc hónapja ezen a szinten van.

A Bank of England csütörtökön változatlanul a mostani 4,5 százalékon hagyta az irányadó kamatot, amely már a nyolcadik hónapja ezen a szinten van. A szakértők nem zárják ki, hogy az idén a BoE már nem is változtat a hitelek árán.

A pénzpolitikai tanácsban egyetértés volt a mostani döntésről, eltérőek viszont a vélemények a BoE következő lépését illetően. A szakértők fele - esetleg csak a jövő évben - kamatmérséklést vár, a másik fele viszont kamatemelésre tippel.

Szerdán tették közzé a brit szolgáltatási szektor lassulását jelző márciusi beszerzői menedzser indexet és a feldolgozóipar váratlan februári kibocsátás-csökkenését tükröző jelentést, ami a kamatmérséklést jósolók táborát erősítette. Hogy erre nem került sor, annak fő okát abban látják, hogy a szolgáltatásokban a magas energiaárak hat hónapja a leggyorsabb ütemben növelték a költségeket, amiket a szolgáltatók áthárítanak a fogyasztókra. Ez a feldolgozóipar eladási árainak drágulásával együtt az inflációs nyomás fokozódása miatti aggodalmakat erősítette a BoE pénzpolitikai tanácsa tagjai körében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt