szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok csütörtökön gyengén kezdhetnek, a kereskedők várják, milyen döntést hoz a kamatokról az Európai Központi Bank.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 két pont körüli veszteséggel indulhat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 öt pont körüli, míg a párizsi CAC két pont körüli emelkedéssel kezdhet.

Szerdán az FTSE-100 39,4 pontos, azaz 0,66 százalékos nyereséggel 6044,10 ponton zárt, a DAX-30 15,35 pontos, azaz 0,26 százalékos nyereséggel 6029,2 ponton végzett.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé (DJIA) csütörtök reggel 2 pontos , a Nasdaq összetett mutatójáé 0,5 pontos veszteségben volt.

A New York-i értéktőzsde fő mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) szerdán 35,7 pontos, azaz 0,32 százalékos nyereséggel 11 239,55 ponton zárt, 4,87 százalékkal magasabban az év véginél. Tavaly 0,61 százalékot vesztett, 2004-ben 3,15 százalékot nyert.

A Nasdaq piac összetett mutatója szerdán 2359,75 ponton végzett, 14,39 pontos, azaz 0,61 százalékos nyereséggel – 7,0 százalékkal az év végi értéke fölött. Tavaly 1,37 százalékot nyert, 2004-ben 8,59 százalékot nyert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyengén indított a tőzsde

A BUX 99,72 pontos csökkenéssel, 22 717,60 ponton nyitott szerdán. Ez 0,44 százalékos gyengülés a keddi záróértékhez képest.

MTI Gazdaság

Alacsony forgalom, kivárás a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 121,74 pontos csökkenéssel, 22898,83 ponton zárt hétfőn, a pénteki záró értékhez képest ez 0,53 százalékos gyengülés. A forgalom nagy részét Mol részvények átkötése adta.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 206,55 pontos emelkedéssel, 22716,89 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,92 százalékos erősödés. Az elemzők előzőleg bizonytalan kereskedést vártak a Budapesti Értéktőzsdén.

MTI Gazdaság

Pénteken gyengén nyitnak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok pénteken gyengén nyitnak. Az utóbbi napok vállalategyesülési híresztelései kifutnak, már nemigen támogatják a piacot, ellenben sok részvényt túlértékeltnek tartanak a befektetők az e heti roham után. Egyedül Londonban tartanak lehetségesnek emelkedést a nap folyamán, ha a befektetőket megkísérti a 6000 pont áttörésének kihívása.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,37 pontos emelkedéssel, 22890,51 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,27 százalékos erősödés. Az elemzők egyhe emelkedést várnak a csütörtöki kereskedési napon.

MTI Gazdaság

Zuhan a tőzsde

Szerdán 22 ezer pont alatt is járt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, délután fél háromkor pedig 3,01 százalékkal volt alacsonyabb a BUX a keddi záráshoz képest. A BUX végül 22130,56 ponton zárt, -663,32 ponttal alacsonyabban, mint kedden. Az előző napi záráshoz képest ez 2,91 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Tőzsdei csúcs után mélypont

Két hete még a történelmi csúcsot ünnepelték a tőzsdén, a BUX 24 ezer pont felett zárt. A héten azonban 6,39 százalékos zuhanás után 22 ezer pont alá csökkent a részvényindex. Elemzők szerint külső okok miatt.

MTI Nemzetközi gazdaság

Emelkedés a nyugat-európai tőzsdéken

A nagy nyugat-európai részvénypiacok pénteken a várttal ellentétben fölfelé indultak. A korábbi vállalategyesülési hírek ugyan kifutottak - ezért az elemzők péntekre már visszaesést vártak -, de újabbak jelentek meg, például arról, hogy a Zurich Financialt megveszik. A pénzügyi szolgáltató 10 százalékkal drágult, átlagosan 2 százalékkal felhúzva az európai biztosítók jegyzéseit.

Hétfőtől kezdődik a pedagógusok országos tesztelése, de még mindig sok a kérdés

Hétfőtől kezdődik a pedagógusok országos tesztelése, de még mindig sok a kérdés

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja