szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eurót péntek reggel 267,50/60 forinton jegyezték, ez 80 fillérrel gyengébb a csütörtök esti értéknél.

A forint pénteken gyengébben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 267,50/60 forinton jegyezték, 80 fillérrel a csütörtöki 266,75/80 forint felett. A forint 27 bázisponttal 5,25 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Az eurót csütörtökön késő délután a tengerentúli kereskedésben 268,50 forintig "húzták fel" a kereskedők szerint, s pénteken kora reggel is itt volt a kurzus. A magyarországi bankok kilenc óra körüli aktivizálódása után azonban 267,50 forint körüli szintre állt be a kurzus, és a forgalom rendkívül alacsony a kereskedők szerint.

A magyarországi parlamenti választások első fordulója előtt gyakorlatilag már mindenki elfoglalta pozícióit, a lengyel belpolitikai krízis is elült, az Európai Központi Bank kamatdöntése is megvolt csütörtökön, mindezekre tekintettel nem várnak jelentős árfolyammozgásokat a piacon. Az euró várhatóan 267-269 között marad.

A dollárral reggel 219,80/220,00 forinton jegyezték, mintegy két forinttal a csütörtöki 218,00/20 forintnál. A délután megjelenő amerikai makrogazdasági mutatók erősíthetik a dollárt abban az esetben, ha az amerikai kamatok emelkedéséhez fűződő várakozásokat erősítik - vélik a piacon.

A forintpiacon az overnight és a tomnext kamatok 5,90/6,10 százalékon maradtak, az állampapírok másodpiacán is lassan indul a kereskedés. A csütörtökre meghirdetett államkötvény aukció lesz az utolsó a parlamenti választások második fordulója előtt, ezért sikere jelzésértékű lehet a magyar gazdáság iránti bizalom tekintetében. A 2011/B államkötvényből 45 milliárd forintnyit, a 2016/C-ből pedig 40 milliárdnyit ajánlott fel az Államadósság Kezelő Központ értékesítésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Még gyengül a forint, de nincs katasztrófa

A Magyar Nemzeti Bank szerint a jelenlegi forintárfolyam még nem veszélyezteti az inflációs célt. Egy forintról rendezett konferencián nemzetközi pénzpiaci szakértők egybehangzó álláspontja az volt, hogy a külföldi befektetők egyelőre kivárnak, de a választások után reformokat várnak.

MTI Gazdaság

Mélypont után visszaerősödött a forint

Az euró árfolyama reggel néhány perc alatt 269 forintig erősörött, de a 270-es szintet nem érte el. A forint gyengülését a régiós hatások mellett a londoni bankok - főleg a JP Morgan - nagy összegű euróvásárlásai okozták. Nem segített Járai Zsigmond szerdai nyilatkozata sem arról, hogy a piac már beárazta a kamatemelést. Az EKB délutáni kamatdöntése után a forint visszaerősödött.

MTI Gazdaság

A zlotyval együtt gyengült a forint

Gyengült a forint ezen a szerdán is a bankközi devizapiacon, mint március 8. óta minden szerdán. Fél négy tájban az eurót 265,40/50 forinton jegyezték, több mint egy forinttal a keddi 264,30/40-es szint felett.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Zuhan a forint

Tíz előtt néhány perccel 268 forintig erősödött az euró, majd átszakítva a szintet 269 felé zuhan. A kereskedők szerint nem tett jót a forintnak Járai Zsigmond szerda esti nyilatkozata. A piac az EKB kamatdöntő ülését is figyeli.

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével