szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékpapír-forgalmazók szerint az európai részvénypiacok pénteken gyengén kezdhetnek, a kereskedők várják a márciusi amerikai foglalkoztatási adatokat, ami iránymutatást adhat arra vonatkozóan, hogy a Fed véget vet e a kamatemelési folyamatnak.

A forgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 és a párizsi CAC egy pont csökkenés és három pont emelkedés között kezdhet.

Csütörtökön az FTSE-100 6045,70 pontig jutott, csupán 0,03 százalékkal javult, szerdán 39,4 pontos, azaz 0,66 százalékos nyereséggel 6044,10 ponton zárt. A DAX-30 is csupán 0,04 százalékot emelkedett és ezzel 6031,39 pontot ért el. A mutató szerdán 15,35 pontos, azaz 0,26 százalékos nyereséggel 6029,2  ponton végzett.

Pénteken reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé (DJIA) 1 pontos, a Nasdaq összetett mutatójáé 0,75 pontos veszteségben volt.

Csütörtökön New Yorkban a technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index  0,06  százalék ( 1,42 pont) emelkedéssel  2361,17 ponton fejezte be a napot, a 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 0,21 százalékkal (23,05 ponttal) 11216,50  pontra gyengült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyengén indított a tőzsde

A BUX 99,72 pontos csökkenéssel, 22 717,60 ponton nyitott szerdán. Ez 0,44 százalékos gyengülés a keddi záróértékhez képest.

MTI Gazdaság

Pénteken gyengén nyitnak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok pénteken gyengén nyitnak. Az utóbbi napok vállalategyesülési híresztelései kifutnak, már nemigen támogatják a piacot, ellenben sok részvényt túlértékeltnek tartanak a befektetők az e heti roham után. Egyedül Londonban tartanak lehetségesnek emelkedést a nap folyamán, ha a befektetőket megkísérti a 6000 pont áttörésének kihívása.

MTI Gazdaság

Tőzsdei csúcs után mélypont

Két hete még a történelmi csúcsot ünnepelték a tőzsdén, a BUX 24 ezer pont felett zárt. A héten azonban 6,39 százalékos zuhanás után 22 ezer pont alá csökkent a részvényindex. Elemzők szerint külső okok miatt.

MTI Nemzetközi gazdaság

Emelkedés a nyugat-európai tőzsdéken

A nagy nyugat-európai részvénypiacok pénteken a várttal ellentétben fölfelé indultak. A korábbi vállalategyesülési hírek ugyan kifutottak - ezért az elemzők péntekre már visszaesést vártak -, de újabbak jelentek meg, például arról, hogy a Zurich Financialt megveszik. A pénzügyi szolgáltató 10 százalékkal drágult, átlagosan 2 százalékkal felhúzva az európai biztosítók jegyzéseit.

MTI Gazdaság

Tőzsde: gyenge kezdés várható

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok csütörtökön gyengén kezdhetnek, a kereskedők várják, milyen döntést hoz a kamatokról az Európai Központi Bank.

MTI Gazdaság

Alacsony forgalom, kivárás a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 121,74 pontos csökkenéssel, 22898,83 ponton zárt hétfőn, a pénteki záró értékhez képest ez 0,53 százalékos gyengülés. A forgalom nagy részét Mol részvények átkötése adta.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,37 pontos emelkedéssel, 22890,51 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,27 százalékos erősödés. Az elemzők egyhe emelkedést várnak a csütörtöki kereskedési napon.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 206,55 pontos emelkedéssel, 22716,89 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,92 százalékos erősödés. Az elemzők előzőleg bizonytalan kereskedést vártak a Budapesti Értéktőzsdén.

Hétvégi járatot indít a BKK Normafára

Hétvégi járatot indít a BKK Normafára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS

Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS