szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest Bank ügyfelei a hétfőtől nyithatnak Start-számlát, vagyis Babakötvényt gyermekük nevére. A számla után a pénzintézet az idei évben semmilyen számlavezetési díjat nem számít fel az ügyfeleknek.

A Budapest Banknál megnyitott Start-számlákon elhelyezett pénzt a bank sávos kamatozású betétszámlán kezeli, s az ezen elhelyezett összeg 40 ezer forintig 4,5 százalékot, a 40 ezer forintot maghaladó betétrész pedig 6 százalékot kamatozik évente. A kamatjóváírásra a Budapest Bank konstrukciójában negyedévente kerül sor, ami a kamatos kamattal tovább növeli a megtakarítás értékét (az EBKM mértéke 4,58, illetve 6,14 százalék). A sávos kamatozással a bank célja az, hogy az állam által biztosított 40 ezer forint életkezdési támogatáson felül további megtakarításra ösztönözze ügyfeleit, amely után a Magyar Államkincstár kiegészítő kamattámogatást biztosít.

A 2005-ben hozott törvény értelmében a magyar állam minden 2005. december 31. után született, az ország területén élő magyar állampolgár szülei számára lehetőséget biztosít gyermekük nevére Start-számla megnyitására, mellyel az állam a gyermekek későbbi önálló életkezdését (lakáshoz jutást, tanulást, pályakezdést, családalapítást) kívánja támogatni. A Start-számlán a Magyar Államkincstár által elhelyezett 40 ezer forintot a gyermek családjának, ismerőseinek lehetősége van további befizetésekkel növelni, amelyek után az állam újabb támogatással járul hozzá a számlán elhelyezett összeg bővüléséhez. A betéthez a gyermek 18 éves korában jut hozzá, adó- és illetékmentesen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A főváros is beszáll a Babakötvénybe

Januártól az állami 40 ezer forint mellé 20 ezer forintos támogatást ad minden rászoruló újszülöttnek a fővárosi önkormányzat - nyilatkozta Demszky Gábor főpolgármester - a kerületek vezetőivel folytatott szerdai megbeszélését követően.

MTI Itthon

Babakötvény: 7800 számla már kamatozik

Eddig több mint 300 millió forintot különített el a Magyar Államkincstár az idén januárban született gyermekek babakötvényeihez - közölte kormányszóvivő.

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Marabu Féknyúz: Szájer 2.

Marabu Féknyúz: Szájer 2.