szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Brit lapértesülés szerint a Verizon és a Telefónica 140 milliárd euróért felvásárolná a Vodafone-t.

Brit lapjelentések szerint újabb óriásfelvásárlás körvonalazódik a távközlési piacon: az amerikai Verizon, a spanyol Telefónica és egy amerikai cég, a Blackstone alkotta konzorcium a brit Vodafone-ra vetett szemet. A Daily Mail úgy tudja, hogy a konzorcium 140 milliárd eurót ajánlana a Vodafone-ért.

Ha sikerülne a felvásárlás, a Verizon a Vodafone amerikai és brit üzletét kapná meg, a Telefónica európai üzletágát, míg a Blackstone Ázsiát és Dél-Afrikát. Az ajánlati ár 1,60 fontnak felel meg részvényenként, vélte tudni a brit lap. A Vodafone hétfőn kora délután 1,2725 font volt a londoni értéktőzsdén, 2,21 százalékkal drágább a pénteki zárónál. Jelenleg 1,39 százalékkal drágább, mint az év elején, de 10,35 százalékkal olcsóbb, mint egy éve.

A Verizont az amerikai piacon az AT&T és a Bell South nagyfúziója helyezte nyomás alá. A Telefónica nemrégiben vásárolta fel a brit O2 mobilkonszernt, 26 milliárd euróért. A múlt héten még az a híresztelés járta, hogy a Vodafone el akarja adni 45 százalékos részesedését az amerikai Verizon távközlési cégből.

A Vodafone csökkenteni akarja jelenlétét a nagy költségű érett piacokon, márciusban kivonult Japánból. A Vodafone-nál nem kommentálták a híreszteléseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Kivonult a Vodafone a japán piacról

A brit Vodafone Group Plc. eladja japán egységét és a fejlődő piacokra összpontosítja beruházásait. A gesztus jelzi, hogy a szolgáltatók fejlesztési forrásaikat lassan kivonják a korlátozott növekedési lehetőségekkel rendelkező területekről.

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp