szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A háztartásoknak nyújtott fogyasztási forinthitelek és a betéti kamatok átlagos kamatlábai csökkentek, a lakossági egyéb hitelek átlagos kamata az előző havi csökkenés után visszaállt a korábbi szintre szeptemberben - tette közzé hétfőn az MNB.

A nem lakossági szektorban ugyanakkor emelkedtek a kamatok. A nem pénzügyi vállalatokkal kötött hitel- és betétszerződések átlagos kamatlábai a forint és az euró esetén is nőttek szeptemberben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Csökkentek a háztartási hitelkamatok júniusban

A háztartásoknak nyújtott forinthitelek átlagos kamatlábai - a folyószámlahitelek kivételével - csökkentek júniusban, a betéti kamatlábak gyakorlatilag nem változtak - tette közzé pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).