szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Álom Sziget 400 milliárd forintos beruházás az óbudai Hajógyári-szigeten a Hadrianus palota feltárásával a tervek szerint az év végén kezdődött volna el, de a munkák csak tavasszal indulnak.

A beruházó a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és az Aquincumi Múzeum munkatársaival folytatott tárgyalások után hamarosan megköti a régészeti feltárásra a szerződést  - mondta a - mondta Várszegi Zsófia, a beruházó Álom Sziget 2004. Kft. szóvivője.

A geodéziai felmérés és a próbafúrások után elkészíthető a kutatás módszertana, de ásni már csak tavasszal fognak a területen. Az építés a régészeti feltárás után kezdődhet, de ennek időpontja még bizonytalan. Addig a területen lévő létesítményeket bérbe adja a beruházó.

A Cégközlöny legújabb számában jelent meg az a közlemény, amely 14,8 millió forinttal csökkentette a cég törzstőkéjét, így az 3 milliárd 503 millió 450 ezer forintra változott. A szóvivő elmondta, hogy a sok kistulajdonost folyamatosan vásárolják ki a nagytulajdonosok, ez az oka a törzstőke csökkenésének. A csökkenés azonban nem számottevő, mivel a sok kistulajdonos együttesen is csak elenyésző hányadot képvisel.

A beruházás szabad utat kapott szeptemberben azzal, hogy a kerületi szabályozási tervről tartott népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt. A beruházás a Hajógyári-sziget 27 százalékát érinti.
   
Az építés a meglévő 1,5 kilométer hosszú belső öböl körül zajlik majd. Az öbölben jacht-kikötő, valamint kajak-kenu pálya is lesz. Felépül 5 ezer szállodai szoba, egy kaszinó, továbbá konferenciaközpont és szórakoztató centrum is szerepel a tervekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Megaprojekt a Hajógyári-szigeten

Zöld utat kapott a fővárostól az eddigi legnagyobb idegenforgalmi magánberuházás, amely átszabná az óbudai Hajógyári-sziget képét. A máris kis Las Vegasként emlegetett projektet a támogatók és az ellenzők egyaránt kockázatosnak tartják.

MTI Itthon

Demonstráció a Hajógyári-sziget beépítése ellen

Civil szervezetek tartottak demonstrációt a Hajógyári-sziget déli részének beépítése ellen az óbudai önkormányzat épülete előtt csütörtökön. A III. kerületi képviselő-testület a tüntetés idején rendkívüli ülésen tárgyalja a terület szabályozási tervét, amely feltétele a beruházás megkezdésének.

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Varga Mihály: Jövő májustól lehet gyorsabban feloldani a korlátozásokat

Varga Mihály: Jövő májustól lehet gyorsabban feloldani a korlátozásokat

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál