szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A prognózisok szerint ez e-kereskedők árbevétele az idén elérheti a 30 milliárd forintot, jövőre pedig akár a 45 milliárdot is - közölte a gazdasági tárca.

A statisztikák szerint az elektronikus kereskedelem az elmúlt években egyre növekvő részt "hasít ki" a gazdaságból. Azaz két éve, 2004-ben az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma még csak 12 milliárd forintot éert el. Addig 2005-ben már meghaladta a 19 milliárd forintot. 

A becslések szerint pedig 2006-ban a webáruházak száma 20 százalékos növekedéssel közel 800-ra nő. Ezért a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) elektronikus kereskedelem népszerüsítésére tájékoztató oldalt indított, amely a GKM nyitólapjáról (www.gkm.gov.hu) közvetlenül elérhető. Az oldal mind a vállalkozásoknak, mind az elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybevevő vásárlóknak a gyakorlatban hasznosítható információkkal szolgál. 

Az újonnan indult oldal hiteles információkat kíván adni az elektronikus kiskereskedelemmel kapcsolatban. A fogyasztók az internetes vásárlás menetéről, a fizetési lehetőségekről, az esetleges kockázatokról és azok elkerüléséről, valamint a jogorvoslat módjairól kapnak tájékoztatást, míg a vállalkozók átfogó képet kapnak az elektronikus bolt indításához, üzemeltetéséhez kapcsolódó kötelezettségekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vállalkozás

A Praktiker beszállt az e-kereskedelembe

Online termékvásárlási szolgáltatást indított a Praktiker a karácsonyi vásárlási boom kezdetén. Jelenleg 17 ezer termék érhető el a cég website-járól, házhoz szállítást későbbre ígérnek.

MTI Tech

Felkészülés a honvédelmi e-kereskedelmre

A MÁV Informatika Kft. szervezésében megkezdődött a honvédelmi ellentételezési projekthez kapcsolódóan, 80 magyar védelemipari cég számítástechnikai és marketing szakértőinek felkészítése az Epicos e-kereskedelmi portál és az Exostar beszerzési rendszer használatára.

Itthon

Sikeresen indult a vállalkozók e-kereskedelmi programja

A vártnál is nagyobb az érdeklődés az idén májusban indult program iránt, amelynek célja, hogy tanácsadással segítse a kis- és középvállalkozásokat (kkv) az elektronikus kereskedelem eszközeinek használatában.

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró