szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 12 hónapos diszkont kincstárjegy csütörtöki aukcióján a felajánlott 40 milliárd forintnyi mennyiségre 125,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint. A kedvező hozamajánlatokat kihasználva az ÁKK 10 milliárddal többet értékesített a tervezettnél.

Az elfogadott 50 milliárd forintnyi ajánlaton felül további 10 milliárdnyit bocsátott ki saját számlás értékesítésre az ÁKK. Az aukción 7,47 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. Ez megegyezett a keddi másodpiaci referenciahozammal, a két héttel ezelőtt tartott legutóbbi aukció átlaghozamától pedig 6 bázisponttal maradt el. Az aukción a legalacsonyabb elfogadott hozam 7,30 százalék, a legmagasabb 7,50 százalék volt.

Az alábbiakban a legutóbbi aukciók hozamát és azok változásait közöljük: kötvények 15 éves (ISMA): 6,60 százalék +0,21 kötvények tízéves (ISMA): 6,86 százalék -0,10 kötvények ötéves (ISMA): 7,31 százalék -0,09 kötvények hároméves(ISMA): 7,30 százalék -0,50 kincstárjegy 12 hónapos (ISMA): 7,47 százalék -0,06 kincstárjegy 6 hónapos (ISMA): 7,60 százalék -0,08 kincstárjegy 3 hónapos (ISMA): 7,80 százalék -0,04 likviditási kincstárjegy (ISMA): 7,90 százalék -0,24

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Kamatvágásra vár a piac, túljegyzések az aukciókon

A három hónapos diszkont-kincstárjegyre ötszörös volt a jegyzés, a 14 napos MNB kötvényre a lejárónál 220,6 milliárd forinttal többet jegyeztek az aukciókon, a hozamszintek alakulása 25-50 bázispontos kamatcsökkentési várakozást tükröz.

MTI Gazdaság

Hozamcsökkenés az aukción, 9 havi csúcson a forint

Csaknem négyszeres jegyzés mellett enyhén csökkent a hozam a három hónapos kincstárjegyek keddi aukcióján, az euró/forint árfolyamnak sikerült tartósan áttörnie az erős korlátnak tekintett 255 forintos szintet. A forint március elején volt olyan erős, mint kedden délelőtt, amikor az euró 253,80 forintig gyengült.