szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alan Greenspan, aki tizennyolc éven át az amerikai jegybank vezetője volt, a Deutsche Bank beruházási részlegének tanácsadója lesz - jelentette be hétfőn a bank és a 81 éves Greenspan is.

Josef Ackermann, a Deutsche Bank vezetője Greenspant a "jelenlegi pénzügyi rendszer megalkotójának" nevezte és közölte, hogy a volt amerikai pénzügyi vezető a bank befektetési területén fejti majd ki véleményét az ügyfeleknek világ pénzpiacainak változásairól.

Greenspan és a DB között a kapcsolatot Greenspan egyik volt kollegája létesítette, aki jelenleg az Egyesült Államokban dolgozik - írja a Frankfurter Algemeine Zeitung és a Wall Street Journal is.

Greenspan a FED-től való távozása után tanácsadói céget létesített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Greenspan megszólalt, a dollár zuhant

Hétfőn kora este napi mélypontra gyengült a dollár az euróhoz képest a bankközi devizapiacon Alan Greenspan, az amerikai jegybank (Fed) előző elnökének arra a várakozására, hogy "néhány évig gyenge lesz a dollár".

Nemzetközi gazdaság

Alan Greenspan

Alan Greenspan, az USA jegybankjának szerepét betöltő Fed elnöke 18,5 év után monetáris szigorítással búcsúzott: 2004...

MTI Világ

Greenspan: kiszélesített, egyszerűbb adórendszer kell

Az amerikai Fed korábbi elnöke, a még mindig befolyásos Alan Greenspan szerint az amerikai törvényhozásnak és az üzleti érdekeltségeknek keresniük kellene a módot az adózás kiszélesítésére és egyszerűsítésére, miközben az adókulcsokat csökkenteni kellene.