szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legfeljebb hét kilométerrel bővülhet jövőre a magyarországi sztráda-hálózat – közölte Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. A választási évben azonban már több mint kétszáz kilométernyi autópálya-szakasszal bővülhet a gyorsforgalmi úthálózat.

Földmunkás brigád autópályaépítés közben. Csak 2010-ben
kapcsolnak rá újra
© MTI
Az M43-as 6,7 kilométeres, az 5-ös és a 47-es út közötti szakaszát várhatóan 2009 végén adják át.

Ismét rengeteg útszakaszt helyeznek forgalomba 2010-ben, ha mind a nyolc projekt a tervezett határidőre elkészül. Így 2010 a rekordok évének ígérkezik, szemben a 2009-es év negatív átadási rekordjával – írja a Világgazdaság.

Az idei év is bővelkedett az átadásokban, és még nincs vége: hátravan még az M7-es autópálya Letenye és az országhatár közötti, a Mura-hidat is tartalmazó egy kilométeres szakaszának átadása.

Ezzel, és az M0-ás körgyűrű nemrég átadott keleti szakaszával együtt idén 78 kilométernyi új gyorsforgalmi utat vehettek birtokukba az autósok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Átadják az M7-es autópálya és az M70-es autóút újabb szakaszait

Átadják ma az M7-es autópálya Zalakomár és Nagykanizsa közötti 15,5 kilométeres szakaszát, valamint az M70-es autóút Tornyiszentmiklós és a szlovén határ közötti 3,2 kilométeres pályáját, amely közvetlenül csatlakozik a szlovéniai Lendva környékén elkészült sztrádához.

MTI Itthon

Földmozgás az M6-os autópálya építkezésénél

Földmozgást észleltek a löszös talajon, ezért kellett lezárni az M6-os autópálya építkezésénél az oda vezető utat - mondta Kapás Szabolcs, az M6-M60 autópálya sajtóirodájának munkatársa, cáfolva, hogy újabb alagútomlás történt volna.

MTI Gazdaság

Letették az M43-as autópálya alapkövét

Ünnepélyes keretek között letette az M43-as autópálya alapkövét Szeged határában a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) képviselője, valamint Szeged és Makó polgármestere.