szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett készenléti hitel novemberben lehívott 4,9 milliárd eurós első részlete teljes egészében megjelent a devizatartalékokban: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett előzetes adatai szerint a nemzetközi tartalékok 5,071 milliárd euróval nőttek a múlt hónapban és 22,875 milliárd eurót értek el.

A tartalékok ezzel rekordszintre, az idei évre becsült GDP 5 százalékával emelkedtek a múlt hónapban, és számítások szerint a bruttó hazai termék 22 százalékának megfelelő értéket értek el.

Tavaly novemberhez hasonlítva a nemzetközi tartalékok 6,302 milliárd euróval nőttek.

Dollárban számolva 6,739 milliárddal híztak a tartalékok novemberben és 29,431 milliárdon álltak a múlt hónap utolsó napján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

IMF: a megállapodás maga a szándéknyilatkozat

A Nemzetközi Valutalap (IMF) gyakorlatában nincs külön hitelszerződés, a hitelnyújtásról szóló megállapodás lényegében a kormánynak az IMF által jóváhagyott szándéknyilatkozata - közölte a pénzintézet szerdán.

MTI Gazdaság

Az IMF vezérigazgatója kötelezné a bankokat a hitelezésre

A világgazdasági növekedés 2009 végén fog újra megindulni, de a pénzügyi világban az "újabb katasztrófák kockázata" továbbra is fennáll - véli Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a Le Parisien című párizsi napilapban pénteken megjelent interjúban.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Az IMF is kérte a bankrendszer támogatását

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön jóváhagyta a pénzintézet által Magyarországnak nyújtandó 12,3 milliárd eurós (15,7 milliárd dolláros) készenléti hitelkeretet. Bár a pénzügyi támogatás igénybevételének kitétele csak a hiánycsökkentés volt, az IMF kérte a bankrendszer támogatását és az infláció elleni fellépést is.

MTI Gazdaság

IMF szándéknyilatkozat - a dokumentum

A Pénzügyminisztérium közzétette a szándéknyilatkozatot, amely alapján a Nemzetközi Valutaalap 12,5 milliárd eurós hitelkeretet nyújt Magyarországnak. Az alábbiakban a dokumentum Pénzügyminisztérium honlapján található nyersfordítását olvashatják.

MTI Itthon

Dávid Ibolya nem nyúlna az IMF-hitelhez

Az IMF hitelkerete egyfajta csillapítást adott a gazdaságnak, de olyan országbesorolást is jelent, amellyel Ukrajna és Pakisztán közé kerültünk; ezt a hitelt nem szabad felhasználni - közölte szombaton Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján az MDF elnöke.

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába