szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államokban ötéves rekordütemben csökkent a kiskereskedelmi forgalom novemberben.

A fogyasztók 3,8 százalékkal kevesebbet költöttek, mint októberben, közölte felmérésének eredményét a SpendingPulse, a MasterCard hitelkártyacég adatszolgáltató részlege csütörtökön. Októberben 1,5 százalékkal apadt a forgalom.

A cég kommentárja szerint a visszaesés nem feltétlenül csak kevesebb vásárlást jelent, hanem azt is, hogy az árak csökkennek, illetve a vevők az olcsóbb árukat keresik. A novemberi visszaesésben a legnagyobb szerepe annak volt, hogy a benzin tovább olcsóbbodott, kevesebb mint a felébe kerül, mint a júliusi árcsúcs idején. Az autó- és az üzemanyag-vásárlást leszámítva a fogyasztói költekezés 1,3 százalékkal volt kisebb novemberben, mint októberben, a 0,9 százalékos októberi visszaesés után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

USA: megroppant a kiskereskedelem

A vártnál jobban, három éve nem tapasztalt mértékben estek vissza a kiskereskedelmi eladások szeptemberben az Egyesült Államokban. A szerdán kiadott kormányzati adat szerint a visszaesés 1,2 százalékos volt, jócskán meghaladva az augusztusi 0,4 százalékos csökkenést.

MTI Gazdaság

NYT: a neheze még hátra van az USA-ban is

Az amerikai gazdaság hivatalosan tavaly decemberben kezdődött recessziója bizonyosan a leghosszabb és talán a legsúlyosabb lesz a második világháború óta, írta a hétfői The New York Times.

MTI Gazdaság

A gazdagok szocializmusa és a hitelválság megoldása

Az újság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatóját idézte, aki szerint mindenekelőtt a pénzügyi rendszernek azokat az elemeit kell erősebb ellenőrzés alá vonni, amelyek a világgazdaságot a katasztrófa szélére sodorták. Az adófizetők várhatóan valamennyi érintett országban kétkedéssel fogadják majd a gazdagok szocializmusának ezt a formáját, ám nem létezik más megoldás a globális pénzügyi rendszer megóvására.

MTI Gazdaság

Kína aggódik az USA válságkezelése miatt

Peking az amerikai gazdaság stabilizálását, Washington a kínai fizetőeszköz reformjának folytatását kérte a kínai fővárosban csütörtökön kezdődött kétoldalú Gazdasági Stratégia Párbeszéd (SED) első napján.

Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell

Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára