szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 40 százalékkal esett vissza Magyarországon a vas- és acéltermékek iránti kereslet, a termelők pedig hasonló arányban csökkentették a kapacitásokat 2008. szeptember-októbertől az előző év hasonló időszakához képest a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) értékelése szerint.

Lukács Péter, az MVAE elnöke az egyesülés évzáró konferenciáján elmondta: a gazdasági válság miatt Európában átlagosan 30 százalékkal csökkentek a kapacitások, sőt Ukrajnában már több, mint felével. Emelkedésre legfeljebb csak a jövő év negyedik negyedévétől lehet számítani.

A résztvevő kereskedők közül  számosan szóltak arról, hogy az acélt felhasználó iparágtól nem érkezik megrendelés, sokan pedig visszamondják azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Uniós dömpingvám acélipari termékekre, Kína méltatlankodik

A kínai Csiahszing (Jiaxing) város acélipari vállalatait tömörítő szövetség hétfőn nyilatkozatban méltatlankodott amiatt, hogy az Európai Bizottság e hónap elején kilátásba helyezte a Kínából származó, acélból készült rögzítő anyagok - csavarok, szegecsek, alátétek - akár 87 százalékos dömpingvámjának bevezetését.

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba