szerző:
MTI/hvg.hu

A következő 15-16 hónapra, a privatizáció lezárásáig biztosított a lóversenyfogadás szervezés finanszírozása a dunakeszi ingatlan eladásából származó bevételből – közölte Vajtó Lajos, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. ügyvezetője.

Overdose, a magyar csodamén. A v ersenyeztetés is jól futhat
© Fazekas István
A társaság további egy évre, 2009-re megkapta a működési engedélyt az adóhivatal szerencsejáték-felügyeleti főosztályától. Vajtó Lajos hangsúlyozta, hogy a magyar lóversenyzés 2008-ban annyi támogatást kapott, mint a legeredményesebb öt olimpiai sportág. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) korábbi tájékoztatása szerint 800 millió forint támogatás jutott a társaságnak a lóversenyeztetés fenntartására.

A magyar lóversenyezés a régióban élen jár: 2008-ban 33 galopp és 53 ügető versenynapot tartottak, míg a Ausztriában mindössze 20, Szlovákiában pedig 25 versenynap volt.

Az ügyvezető elmondta, hogy a lóversenyfogadás szervezése mindaddig veszteséges tevékenység marad, amíg nem épül ki országos fogadási hálózat megfelelő informatikai infrastruktúrával. Ez a becslések szerint mintegy öt milliárd forintba kerülne. Ezért van szükség a privatizációra, hogy ez megvalósulhasson és a tevékenység nyereségessé váljon. A társaság megtette a szükséges lépéseket a privatizáció előkészítésére, az a továbbiakban a privatizációs stratégiától függ – mondta Vajtó Lajos.

Egy privatizációs kísérlet már kudarcba fulladt 2008-ban. A Pénzügyminisztérium az év márciusában eredménytelenné nyilvánította a lóversenyfogadásra és a bukmékeri rendszerű fogadás szervezésére kiírt – 20 éves koncesszióra szóló – pályázatot. Ezzel egy időben – a sikeres koncessziós pályázat hiányában – eredménytelenül zárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő privatizációs pályázata a két állami tulajdonú „lovi” cégre, a Kincsem Parkot birtokló és üzemeltető Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. eladására.

Magyarországon jelenleg a totalizatőr játék honos, bukmékeri rendszerű fogadás nincs. A totalizatőr játékban a fogadásszervező a játék díjából befolyt összeg meghatározott hányadát fizeti ki a nyertesek között nyereményként. A bukmékeri fogadásban a fogadásszervező a fogadó játékosnak nyereményszorzó alapján pénzösszeget ajánl fel, és azt nyerés esetén a megállapodás szerint fizeti ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

ELADOTT LÓVERSENYPÁLYA

Ötvenhektárnyi erdőt, gyepet és kivett művelési ágú mezőgazdasági területet adott el az így alig 100 hektárosra...

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Nemcsak Ferrariból lehet limitált széria, Daciából is - mutatjuk

Nemcsak Ferrariból lehet limitált széria, Daciából is - mutatjuk