szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák OMV csoport már az idén tőkeemelést hajtana végre romániai leányvállalatánál a Petromnál és kedvezőnek tekinti üzleti kilátásait.

„Bármikor készek vagyunk tőkét emelni a vállalatban és reméljük, hogy erre már az idén sor kerülhet” – idézi a Reuters Wolfgang Ruttenstorfert, az OMV vezérigazgatóját, aki hozzátette: „Kifejezetten vonzó befektetési területnek tekintjük Romániát és folytatjuk beruházásainkat."

A vezérigazgató azonban nem tartja valószínűnek, hogy a csoport képes lenne teljesíteni 2010-re kitűzött, napi 350 hordós olaj egyenérték kitermelési előirányzatát, megerősítve ezzel az OMV kutatási és kitermelési részlege vezetőjének novemberi becslését. Az OMV január 29-én teszi közzé negyedik negyedéves beszámolóját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!