szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az emberek fele késznek mutatkozott arra, hogy „elkövető, vagy áldozat” szerepében részese legyen a magyar köz- és gazdasági életet áthálózó korrupciónak – derül ki a Világgazdaság megrendelésére a DGS Global Research által készült és a lap csütörtöki számában bemutatott felmérésből.

Igaz a válaszadók többsége ezt csak akkor vállalná, ha családja, munkahelye, vagy vállalkozása érdeke ezt kívánná. Tízből ráadásul legalább nyolcan vélik úgy, hogy az utóbbi egy évtizedben nőtt idehaza a korrupció, és hasonló arányban találkoztak az emberek ezzel a jelenséggel a közvetlen környezetükben is – írja a lap.

Nagy az egyetértés azonban abban is, hogy érdemes küzdeni a korrupció ellen, mert ha felszámolni nem is lehet a jelenséget, részsikerek elérhetők a kezelésében, amely éves szinten sokmilliárdos megtakarításhoz vezethet – írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Előállította a rendőrség a veszprémi okmányiroda kilenc dolgozóját

Két embert vett őrizetbe a rendőrség a hivatali vesztegetés gyanújával szerdán Veszprémben előállítottak közül; egyikük a veszprémi polgármesteri hivatal okmányirodájának gépjármű-ügyintézője, a másik egy gépjármű-átíratások ügyintézésével foglalkozó cég munkatársa - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

MTI Itthon

300 ezer euróval kent meg magyar kormánytisztviselőket a Daimler?

Több mint 300 ezer euró összeget is kifizethettek kenőpénzként magyar kormánytisztviselőknek 2005-ben a Volánbusz egyik buszvásárlási ügylete kapcsán - szerepel abban a keresetben, amelyet a Daimler német autógyár körüli megvesztegetési botrány ügyében nyújtott be az amerikai igazságügy-minisztérium.

Itthon

„Egy korrupt Magyarország van”

Három titkos megállapodás döntött a pártok közötti korrupciós kiegyezésről. Aztán Gyurcsány Ferenc magára rántotta a konyhaszekrényt. Nem szélsőségesek fantazmagóriája, hanem fősodorbeli szerző erős meggyőződése ez. Magyar Gomora.

MTI Itthon

Korrupt rendőröket fogtak el kommandósok Békésben

Vesztegetés miatt folyat nyomozást két rendőr és egyikük barátnője ellen a Gyulai Nyomozó Ügyészség; a rendőröket kommandósok segítségével fogták el - írta a Békés Megyei Online (BEOL) kedden.

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Visszakerülhet az Apple boltjába az amerikai szélsőjobb kedvenc appja

Visszakerülhet az Apple boltjába az amerikai szélsőjobb kedvenc appja

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából

861 ezer tonna fémet spórolt az Apple azzal, hogy kihagyta a töltőt az iPhone-ok dobozából