szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Versenyhivatalnál betelt a pohár: két fogyasztói csoportokat szervező cég ellen még az eljárások lezárulta előtt fellépett – eltiltotta bizonyos hirdetéseik közzétételét – derül ki a HVG cikkéből.

Lamoli László az interneten próbálta összeverbuválni sorstársait, hogy együtt vonják kérdőre a Group Saving Kft. vezetőit. „Dühömben át akartam rendezni az irodájukat, de bárki vette fel velem a kapcsolatot, csak nyavalygott, cselekedni senki sem mert” – mesélte kudarcba fulladt önbíráskodási próbálkozását a HVG-nek.

Lamoli tavaly szeptemberben írta alá a szerződést, amellyel egymillió forint kölcsönt ígértek neki egy hónapon belül, s mivel BAR-listás, örült a lehetőségnek. Ötéves futamidővel havi 19 700 forintot kellett volna törlesztenie, ám a pénz azóta sem érkezett meg, csak a csekkek. Ezért eldöntötte, addig nem törleszt, amíg meg nem kapja a pénzt. Így csak a 90-95 ezer forintra rúgó regisztrációs díjat és a kéthavi előtörlesztést bukta el, ám a kétgyermekes családapa költségvetésében ez is nagy érvágást jelentett.

Lamoli és a többi ügyfél valójában úgynevezett fogyasztói csoporthoz csatlakozott. Az ilyen klubszerű képződményekben a tagok havonta fizetik a törlesztőrészletet, az ezek fejében igényelt javakhoz azonban nem jutnak hozzá automatikusan: közgyűlésen, sorsolással vagy a tagok licitje alapján dől el, kiket mikor fizetnek ki. Így évekbe is beletelhet, míg az igényelt összeget megkapják – és nem is készpénzt, hanem a szerződésben szereplő ingóság vagy ingatlan tulajdonjogát. Ezt azonban a fogyasztói csoportok üzletkötői gyakran elfelejtik megmondani az ügyfeleknek.

A teljes cikk a friss HVG-ben olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Plázs

Százmilliós bírság az Életerő vitaminért

Százmillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Free Choice Kft.-t, mert a cég az általa forgalmazott termékek gyógyhatását nem tudta igazolni, ráadásul olyan szereket is árult, melyeket az ÁNTSZ már betiltott – értesült a HavariaPress.

HavariaPress Vállalkozás

Több mint 30 milliós bírság fogyasztók megtévesztéséért

Az árbevétel figyelembevételével maximálisan kiszabható 41,6 millió forintos bírságot rótt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztói csoportokat szervező, korábban többször elmarasztalt Euro Correct Consulting Kft-re. A cég nem egyértelműen, vagy egyáltalán nem adott információt a fogyasztói csoportok lényeges tulajdonságairól a vásárlóknak - értesült a HavariaPress.

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

Hivatalos: november elején jön a szupererős VW Golf R

Hivatalos: november elején jön a szupererős VW Golf R

Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda

Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda