szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utasbiztosítások szolgáltatásaiban akár húszszoros is lehet a különbség, miközben a napi díjban csak pár száz forintos a differencia – olvasható a biztositas.hu internetes biztosítási alkusz felmérésében.

A legfontosabb – és általában azonos feltételű – orvosi költségek esetében például akad olyan biztosító, amely mindössze 2 millió forintig térít, míg mások 100 millió forintig – vagy éppen limit nélkül – vállalják az orvosi költségek megtérítését.

A poggyászkároknál a legkisebb térítés 60 ezer forint, de lehet olyan biztosítót is találni, amely 600 ezer forintig állja az ilyen károkat. Hasonlóan jelentős különbség mutatkozik a Nyugat-Európában igen borsos fogászati ellátás esetében is, ezen a téren a térítési díjak 15 ezer forinttól 130 ezer forintig terjednek.

A Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint a magyar lakosság külföldi utazásra átlagosan 204 ezer forintot költ, ehhez képest a jellemzően utazási irodában kötött biztosítások átlagára egy hétre 9 503 forintot ér el. Az interneten kötött – több biztosító ajánlatából kiválasztott – utasbiztosítások átlagdíja nem éri el a 4 ezer forintot sem.

Az alkusz előzetes adatai szerint a külföldre utazók idén 300 ezer utasbiztosítást kötnek az interneten, ez 64 százalékos növekedés a múlt évihez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzügyek

Dzsungelkalandok

Az utazó akkor jár jól, ha az ár mellett az utasbiztosítás tartalmára is figyel. Az ajánlatrengetegben manapság nehéz eligazodni.

hvg.hu Plázs

Sokba kerülhet, ha nyaraláskor betegszünk meg

Több milliós költséggel is járhat, ha nyaraláskor megbetegszünk vagy baleset ér bennünket. Bizonyos kórházakban az egynapos kivizsgálás díja 1-3 millió forintra is rúghat, ha pedig mentőrepülővel kell a sérült nyaralót hazaszállítani, az Európa területéről 5-8 millió forintba, a kontinensen kívülről pedig akár 30 millió forintba is kerülhet.

hvg.hu Plázs

Mennyibe kerül, ha lábunkat törjük külföldön?

A nyugat európai lakosok több mint 70 százaléka köt utasbiztosítást, ha külföldre utazik, Magyarországon ez az arány még mindig csak 35 százalék körül van. Pedig egy határon túl elszenvedett baleset vagy egészségügyi gond akár többe kerülhet, mint maga a nyaralás.

Trump elveszítette az idősebb korosztály bizalmát

Trump elveszítette az idősebb korosztály bizalmát

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét