szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két héttel meghosszabbította a koszovói kormány az állami posta- és távközlési üzem (PTK) magánkézbe adására kiírt pályázat határidejét, miután pristinai közlés szerint legalább 30 társaság érdeklődött a legnyereségesebb koszovói vállalat papírjai iránt.

A külföldi befektetők kérték az eredeti, szeptember 13-i határidő módosítását – közölte az ügylet lebonyolítását felügyelő pristinai gazdasági és pénzügyminisztérium.

A csúszás ellenére a kormány továbbra is kitart amellett, hogy az év végéig lezárja az alig több mint kétmilliós Koszovóban egymillió mobiltelefon-előfizetővel szerződésben álló cég privatizációját, amelyből 300-600 millió euró bevételt remél. A pénzt a tervek szerint autópálya-építésre fordítanák.

A PTK a legnagyobb állami vállalat a Szerbiából bő két és fél éve kivált Koszovóban. Postai részlege veszteséges, ezért az eredeti terveket megmásítva a befektetők kérésére csak a mobil- és vezetékestelefon-részleget kínálja eladásra a pristinai kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Koszovó a Világbank tagja

Koszovót tagjai közé fogadta a Világbank - jelentette be csütörtökön Pristinában az önálló állammá alakult volt szerbiai tartomány kormányfője.

MTI Világ

Régiós energiaközponttá válhat Koszovó

Régiós energiatermelő központtá válhat Koszovó, ez a politikai kérdések megoldásában is segíthet - mondta Martti Ahtisaari finn diplomata, a Koszovó függetlenné válása alapját képező jelentés kidolgozója csütörtökön Budapesten.

MTI Gazdaság

Az IMF 109 millió eurós hitelt nyújt Koszovónak

Másfél évre szóló, 108,9 millió eurós hitelmegállapodást kötött Koszovóval a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Az első, 22,1 milliós részlethez Pristina azonnal hozzájut, az összeg fennmaradó részét az időszakos felülvizsgálatok függvényében veheti fel.

27 éve fogant, most született meg egy kislány

27 éve fogant, most született meg egy kislány

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált