szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Bank szerdán jelképesen átadta az első Széchenyi Pihenőkártyát, azaz SZÉP-kártyát, a Mol munkaügyi vezetőjének. Az új kártya a tervek szerint jövő év végéig folyamatosan váltaná fel az üdülési csekket, a kormány pedig várhatóan ősszel foglalkozik a cafeteria rendszer többi új eleméről szóló javaslattal, az átalakított rendszert jövő januárban vezetnék be.

Szerdán adták át jelképesen az első OTP Széchenyi Pihenőkártyát az egyik első regisztrált munkáltatói partnernek: a plasztiklap nagyméretű másolatát Kovács Antal, a kibocsátó OTP Bank vezérigazgató-helyettese adta át Szőcs Lászlónak, a Mol munkaügyekért felelős ügyvezető igazgatójának. A Mol választható juttatásként biztosítja a Széchenyi Pihenőkártyát a körülbelül nyolcezer magyarországi munkavállalójának. A kártyát egyébként már használhatják is a tulajdonosaik.

A kormány március végén fogadta el a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátását és felhasználását szabályozó rendeletet. Az üdülési csekket felváltó kártya a cafeteria rendszer egyik eleme, a munkaadók dolgozónként évente legfeljebb 300 ezer forintnyi támogatást utalhatnak arra. Az összeg a következő év december 31-ig használhatják fel a munkavállalók. Az eddigi üdülési csekk a tervek szerint 2012. december 31-ig működne a Széchenyi Pihenőkártyával párhuzamosan, majd kivezetik a piacról.

Az új kártyával megszüntetik az üdülési csekknél megszokott papír alapú rendszert, fizetni a szolgáltatóknál elhelyezett kártyaleolvasón vagy az interneten lehet majd. A kártyatulajdonosok közeli hozzátartozóiknak társkártyát is igényelhetnek, az elsőt ingyenesen, minden továbbit pedig legfeljebb 1500 forintos díjért. A SZÉP-kártyával más mellett szállodákban, éttermekben, fürdőkben, múzeumokban, színházakban és belföldi utakat szervező utazási irodáknál, de még a lovaglóistállóknál is lehet majd fizetni.

Az átadáson Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár azt mondta: a SZÉP-kártya az új cafetéria rendszer első eleme. A Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozik a teljes rendszer átalakításán, és várhatóan ősszel kerül a többi elem megváltoztatásáról szóló javaslat a kormány elé. Azt szeretnék, ha a többi elemet is a SZÉP-kártyáéhoz hasonló, a jelenleginél olcsóbb módszerre cserélnék. A Világgazdaság beszámolója szerint a kormány tervei szerint jövő januárban vezetnék be az új rendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Ragaszkodik az UEFA ahhoz, hogy az eredeti helyszíneken tartsák az Eb-t

Ragaszkodik az UEFA ahhoz, hogy az eredeti helyszíneken tartsák az Eb-t